Elazığ Muhtarlar Derneği ve Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu tarafından “Birlik Gecesi” düzenlendi

Sivrice’de düzenlenen programa Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, kamu kurum müdürleri ile İstanbul ve Elazığ’dan köy ve mahalle muhtarları katıldı.

GÜL: BİRLİK VE BERABERLİK OLDUĞUNDA ÇOĞU ENGELİ AŞABİLDİĞİMİZİ GÖRDÜK

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, İstanbul Muhtarlar Federasyonu ile kardeşlik hukuklarının kendilerine katkılar sağladığını söyleyerek, “Ben İstanbul Muhtarlar Federasyonuyla olan bu kardeşlik hukukumuzun bizlere çok şey kattığını, muhtarlar arasında birlik ve beraberlik olduğunda çoğu engeli aşabildiğimizi gördük. Ben bu etkinliği düzenleyen değerli başkanım Selami Aykut’a çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

AYKUT: BİZE HER ZAMAN DOĞU’YU FARKLI ANLATTILAR

Doğu Anadolu’nun kendilerine hep farklı anlatıldığını kaydeden Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut, Elazığ’dan övgüyle bahsederek, “Ben Trabzonlu bir kardeşinizim. Bize her zaman Doğu’yu farklı anlattılar. Biz televizyonlar da seyrettik doğu kültürünü. Televizyonlarda anladığımız kadar anladık. Oysaki lise ve üniversite çağlarımızda doğu yöresinden gelen arkadaşlarımızı hiç unutmadım. Biz buraya hayır çarşısına geldiğimizde “Üşüyen Ellerin Kalplerini Isıtıyoruz” sloganıyla çıktığımız yolda Elazığ insanının o sıcaklığını görünce bizim İstanbul’da kendi kalbimizin üşüdüğünü hissettik” diye kaydetti.

VURAL: ELAZIĞ’IMIZ BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKTİ

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, Federasyonun depremin hemen ardından vatandaşların yardımına koştuğunu kaydederek, “Geçtiğimiz yıl depremden hemen sonra kendisi ve ekibi Doğanyol ilçesine bir ziyarette bulunmuşlardı. O ziyaretten sonra ben şöyle düşündüm; memleketimizin içinden, dışından gelen vatandaşlarımızla, bu destekle bizim üstesinden gelemeyeceğimiz afet, hüzün ve keder yoktur. Kendilerinden Allah razı olsun. Biz depremden sonra pandemi ile de karşılaştık. Özellikle Elazığ’ımız bu konuda büyük sıkıntılar çekti. Muhtarlarımız eli ile imkansızı başarmayı çalıştık ve onların sayesinde çok önemli yollar kat ettik” ifadelerini kullandı.

ABBASOĞLU: GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SIKINTILARI İLETMEYE ÇALIŞTIĞINI BİZZAT ŞAHİT OLDUM

Konuşmasında Elazığ Depremine değinen Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, muhtarların 7/24 yanlarında olduğunu söyleyerek, “Muhtarlarımızın Elazığ deprem döneminde ve şu an bile devam eden o deprem sürecinde ne tür emekler verdiğini, vatandaşlarımızın tüm sıkıntılarını bizlere 7/24, gece gündüz demeden iletmeye çalıştığını bizzat şahit oldum. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız için gece gündüz demeden böyle bir sorunumuz var, şunları yapmamız gerekir ve vatandaşlarımızın derdi ile dertlenip hemhal oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum” açıklamalarını kaydetti.