İstanbul’da bulunan Çemişgezek ve köyleri kültür ve dayanışma derneği üyeleri bir kahvaltı programında buluştu. Programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ta katıldı.

Ümraniye’de gerçekleşen kahvaltı programına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Kaymakamı Metin Kubilay, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İçmeli ve ÇEMDER Başkanı Hüseyin Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı. 

ÇEMDER Başkanı Hüseyin Öztürk düzenlenen programa katılan Çemişgezekli  vatandaşlara teşekkür ederek, “İstanbul’da 20-30 bin civarında Çemişgezekli var. Dayanışmayı, kardeşliği, dostluğu, birlikteliği artırmak, memleketimize daha güzel hizmetler yapmak için kurmuş olduğumuz dernek, yıllardır gelişerek devam etmektedir” dedi.

ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli de, Elazığ dernekler federasyonunun, 17 derneği tek bir çatı altında toplayarak faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. 15 gün önce Çemişgezekliler derneği kongresi ile beraber derneğe katılma kararı aldığını ifade eden İçmeli; Çemişgezeklileri hiç ayrı görmediklerini, kuruluşlarından beri yanlarında olduklarını, güçlerine güç katıklarını dile getirdi. İçmeli, Federasyonun Elazığ’a laik bir federasyon olacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise, AK Parti olarak 15 yıldır iktidar da olduklarını, bu süreçte ne zaman başları sıkışsa, ne zaman karar vermekte zorlansalar, hep millete gitmeyi tercih ettiklerini kaydetti.

2007 yılından beri anayasa değişikliği kararını almaları gerektiğini söyleyen Mustafa Ataş, “Cumhurbaşkanını halk seçmeli diye bir anayasa değişikliği yaptık. 2007 yılında Ak Partinin aday olarak gösterdiği Abdullah Gül seçilmedi. Mecliste her türlü ayak oyunlarına başvuruldu. Bunlardan bir tanesi ‘2367 hukuk skandalıydı’” dedi.

Ataş, 16 Nisan’da yapılacak olan seçimde de vatandaşlardan destek beklediğini vurgulayarak, katılan Çemişgezekli vatandaşlara teşekkür etti.