Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ve Pakistan Temsilciliği İşbirliğinde ’21 Mart Down Sendromu Farkındalık’ günü dolayısı ile İstanbul’da etkinlik düzenlendi.

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından da canlı olarak yayınlanan program büyük beğeni topladı.

Birçok ismin yer aldığı programa Elazığ Down Sendromlular Dernek Başkanı Fethi Ahmet Balin ile birlikte down sendromlu çocuklardan oluşan çayda çıra ekibi de eşlik etti.

Down sendromlu çocukların çayda çıra oyunu programa damga vurdu.

TUNCAY: AMACIMIZ DOWN SENDROMLU GENÇLERİMİZE MESLEKİ KATKI SAĞLAMAK

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Muhammed Abdullah Tuncay, “Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu Türkiye’nin ulusal alanda Türkiye merkezli 34 ülkede temsilciliği olan en büyük sivil toplum kuruluşudur. Amacımız 18 yaşından büyük akademik eğitim tamamlamış down sendromlu gençlerimize mesleki istihdam yaratarak onlara iş dünyasında, iş piyasasında yer edilmelerine katkı sağlamak. Çünkü 18 yaşına kadar devletin her türlü imkanlarıyla sağlık, eğitim, ulaşabilirlik, spor, sanat, kültür faaliyetlerinde yer edinen gençlerimiz 18 yaşından sonra eve dönüşler başlıyor. Biz bu eve dönüşlere son vermek, hayatın içinde tutmak içiin onları mesleki eğitimlerle hayatta iş piyasasında bende varım diyecekleri noktayı, ortamı hazırlamak” ifadelerini kullandı.

Program çocukların birbirinden güzel gösterileri ile devam etti.

VİDEO