Uzun uzun iftar sofraları kuruldu, ezan saati beklenmeye başlandı, ardından oruçlar açıldı, dualar edildi.

08.20 – 08.27

İstanbul Baskilliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Elâzığ Dernekler Federasyonu İstanbul’da yaşayan Baskilliler ve Elazığlılarla iftar programında bir araya geldi.

ELMAS: GELENEKSEL HALE DÖNÜŞTÜRDÜĞÜMÜZ İKİNCİ İFTARIMIZI DA KAZASIZ, BELASIZ ŞÜKÜRLER OLSUN ATLATTIK

İstanbul Baskilliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Elmas, “Rabbime şükürler olsun ki bu yılda yine sizi böyle güzel teveccühünüzle geleneksel hale dönüştürdüğümüz ikinci iftarımızı da kazasız, belasız şükürler olsun atlattık. Cenabı Allah tutmuş olduğunuz oruçları dergahı izzetinde kabul ve makbul buyursun inşallah. Bu noktada bu akşamın organizasyonda maddi anlamda katkı sağlayan hayırsever Baskilli iş adamlarımıza şahsım ve yönetimim adına şükranlarımı sunuyorum. Allah hayırlarını kabul etsin” ifadelerini kullandı.

İÇMELİ: ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORLAR

ELFED Başkanı Faik İçmeli ise, “Bu buraya ikinci gelişim. Maltepe’den iftara kalkıp buraya geliyorum. Ama beni buraya çeken bu manevi atmosfer ve Baskil Derneğimizdeki arkadaşlarımızın gayretleridir açıkçası. O açıdan başta Murat Elmazs Başkanım olmak üzere yönetimini canı gönülden kutluyorum. Allah bin kere kendilerinden razı olsun çok güzel işler yapıyorlar. Bütün derneklerimiz federasyon çatısı altında derneklerimizde gayret içindeler. Ama Baskilliler biraz bir tık daha yükseltti bu işi. Tabi dernekçilik kolay bir iş değil. Heyecan ister, şevk ister, mücadele ister, gayret ister, maddi manevi destek ister. Bunu da yapacak olan sizlersiniz. Bu işin lokomotifi dernek başkanı, yönetimidir ama tek başına bir şey olmaz. Birlik olursak güç oluruz. Bunun en güzel örneğini de Baskil Derneğimiz veriyor. Kendi yerleri var, bir hedef koymuşlar. Farklı bir mekan, buna ihtiyaç var. Biz federasyonu kurduk, Allah nasip etti 5 sene sonra yerimizi aldık. Ama yetmiyor. Elazığlıların potansiyeli bir hayli fazla” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL