İşte En Yalın Haliyle Elazığ’ın Hava Durumu

Elazığ Ağustos ayında 42.2 ile sıcaklık rekorunu kırdı. Bu rekordan sonra gözler meteorolojiden gelecek olan habere çevrildi. Peki, bunaltan sıcaklıklar düşecek mi? Meteoroloji Uzmanı Tuncay Eksen, “5 günlük süreç içerisinde düşüş beklerken 5 günlük süreçten sonra tekrar kademeli olarak bir artış bekliyoruz” dedi.

İşte En Yalın Haliyle Elazığ’ın Hava Durumu

Meteoroloji Uzmanı Tuncay Eksen, Elazığ için 5 günlük hava tahminlerini açıkladı.

Tuncay Eksen, yapılan değerlendirmelere göre sıcaklıkların kademeli olarak mevsim normalleri civarında gerileyeceğini ifade etti.

EKSEN: KISA SÜRELİ DE OLSA BİR YAĞIŞ MÜJDESİNİ SİZE ŞİMDİDEN VEREBİLİRİZ

Meteoroloji Uzmanı Tuncay Eksen, “Yapmış olduğumuz değerlendirmelere göre bölgemiz genelinde hava sıcaklarının 4 ile 8 derece üzerinde seyrediyor. Karadeniz zerinden gelmekte olan serin ve yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıkların kademeli olarak düşeceğini, mevsim normalleri civarına geleceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki 5 günlük sürece baktığımızda Elazığ’da 37 derecelerden sıcaklıkların, 33-32 derecelere kadar gerileyebileceğini söyleyebiliriz. Mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan sıcaklıkların giderek düşeceğini tahmin ediyoruz. 32-33 derecelere kadar düşecek sıcaklıklarımız. Yağış, 5 günlük süreç içerisinde beklenmiyor. Salı gününe kadar yağış beklentisi bulunmazken Salı günü kısa süreli de olsa bir yağış müjdesini size şimdiden verebiliriz” ifadelerini kullandı.

EKSEN: RÜZGARIN YER YER KUVVETLİ ESMESİ BEKLENİYOR

Meteoroloji Uzmanı Eksen, “Güneyli yönlerden esmekte olan rüzgarların bugün ve yarında etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yarın özellikle Tunceli’nin kuzey kesimleriyle Bingöl civarlarında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. Cuma gününden sonra ise kuzeyli yönlerden esmesini bekliyoruz. Hafif şiddetli esmesini bekliyoruz. Bu rüzgarların da etkisiyle beraber sıcaklıklarda düşüş bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EKSEN: 5 Günlük Süreçten Sonra Tekrar Kademeli Olarak Bir Artış Bekliyoruz

Eksen, “Sıcaklıklar düşüyor ama yine 33-34 dereceler civarında. Biz uyarımızı yenilemiş olalım; özellikle gündüz saatlerinde güneş ışığının dik indiği saatlerde uzun süre güneş ışığına maruz kalınmamasını biz tavsiye ediyoruz. 5 günlük süreç içerisinde düşüş beklerken 5 günlük süreçten sonra tekrar kademeli olarak bir artış bekliyoruz. Ama yapmış olduğumuz bir haftalık tahmine göre sıcaklıklar düşecek. 1 haftanın sonunda yeni tahminlerimizi açıklayacağız” dedi.

EKSEN: TEMMUZ AYINA AİT OLAN 42.2 OLAN EN YÜKSEK SICAKLIĞI DA EGALE ETMİŞ BULUNUYORUZ

Meteoroloji Uzmanı Tuncay Eksen, “Kurban Bayramı süresince yayınlamış olduğumuz bir tahmin vardı. Bu tahmine göre sıcak hava dalgası sebebiyle yüksek sıcaklıkların bölgemizde hakim olacağını söylemiştik. Dün bölgemizde 42.2 santigrat derece sıcaklık meydana geldi. Bu sıcaklık Ağustos ayında ölçülen uzun yılların en yüksek sıcaklığı olarak kayda geçmiş bulunuyor. Aynı zamanda yıllar itibarinde de en yüksek sıcaklığı da egale etmiş bulunuyor. Yani Temmuz ayına ait olan 42.2 olan en yüksek sıcaklığı da egale etmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, 17:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137