İşte Pazardaki Son durum

Sebze meyve fiyatları arttı, vatandaş, esnafla papaz oldu. Pazarcılar Derneği Başkanı İlhan Karakaş ise sıkıntının kaynağının ürünlerde oluşan hastalıklardan kaynaklandığını vurguladı.

İşte Pazardaki Son durum

Pazarcılar Derneği Başkanı İlhan Karakaş, domatesteki fiyat artışının bu yıl ilk kez yaşandığını, diğer sebze ve meyvelerdeki fiyatın ise uygun olduğunu savundu.

“TEK DOMATESE BAĞLADIĞIN ZAMAN PAZARI BİR HÜKMÜ OLMAZ”

Karakaş, “Bunun kaynağı malın olmayışından. Biz de hal de sıkıntı çekiyoruz. Yalnız bu sıkıntı geçen seneden belli sinek virüsü diye bir sinek var, üretim olmadığından dolayı. Pazarda şu ana kadar ben 5 liraya domatesi yeni gördüm. Bu sezonda ben domatesi ilk defa böyle 5 TL olarak görüyorum. Zaten bizim pazarcımız ucuz satıyor. Biz günlük bitirmemiz lazım bu malı. Çünkü niye? Bugün bu mahalledeyiz, yarın diğer mahalledeyiz. Bizim zaten kazanç karımız az. Az olduğu için biz sürümden kazanıyoruz. Her zaman diyorum, iyi malı ucuza veren bir kurumuz. Evet doğrudur, domates pahalı. Ama onun yanında biber ucuz, salatalık ucuz. Bunu bir ürüne bağlayamazsınız. Bir ürüne bağladığınız zaman tek domatese bağladığın zaman pazarı bir hükmü olmaz” ifadelerini kullandı.

Söz fırsatçılık yapmaya gelince Karakaş savunmasını yaptı, “bizde fırsatçı olmaz” dedi.

Türkiye’nin gündemi domates diyen vatandaş ise, artan fiyatların altındaki nedene değindi.

İŞTE O ANLAR:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137