İşte Soğan ve Patatesin Son Durumu

Seçim malzemesi yapıldığı söylenen; pazarların zam şampiyonu patates ve soğan; şampiyonluk koltuğunu bırakmıyor. Esnaf sinek avlıyor, vatandaşın mutfağında da ne patates ne de soğan pişiyor. Kısacası patates de soğan da cep yakıyor.

İşte Soğan ve Patatesin Son Durumu

Pazarların zam şampiyonu; soğan ve patates

24 Haziran seçimleri öncesinde pazarların zam şampiyonluğu koltuğuna oturan soğan ve patates gündem oluşturmuş, seçimlerin ardından fiyatların normale bineceği tahmin edilmişti.

Ama beklenilen olmadı, soğan ve patates pahalılığını korudu.

Pazar sepetleri sebze meyveyle doldu ancak;

Durum böyle olunca vatandaş evine soğan patates götüremiyor, esnaf da satış yapamıyor

Fiyatlar cep yakınca pazarcılar, nasıl bir çare buldu?

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat
Murat - 6 yıl Önce

Bunlar hep Amerika'nın ve diğer dış mihrakların oyunu. Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa, İsrail, Hollanda, Rusya ve diğerleri işi gücü bırakmışlar, nereye ekersen (Çanakta bile) orada yetişen ve bizim halkın en temel gıda ürünlerinden olan soğanın ve patatesin fiyatını nasıl yükseltirimin derdine düşmüşler. Ama halk ne yaptı, bu büyük oyunu gördü ve seçimde gereken cevabı vererek oyunu bozdu. Ayrıca, fasulye, pirinç, nohut, et, kıyma, dana, koyun, mısır, balık, meyve, sebze, süt ve süt ürünleri, zeytinyağı (Zeytinyağı üretiminde en üst sıralarda yer alan ülke olarak, dünyada son sıralarda yer alan Tunus'tan ithal ediyoruz), saman, pamuk ve iğneden ipliğe her şeyi dışarıdan ithal edişimizin nedeni de onlar.

Mert
Mert - 6 yıl Önce

Tarım Bakanı Fakıbaba'dan Patates Yorumu: "Patates nasıl 6 TL oldu, hayretler içerisindeyim" :-)

Mert
Mert - 6 yıl Önce

Patates ve soğandaki yükselişi dış mihrakların oyunlarına bağlayan İzzet D.(30), önümüzdeki hafta beklediği düşüş için ''Patates ve soğana diz çöktürdük!!!'' ve ''Patates ve soğan altıyı görecek diyenler, nerdesiniz?'' twitlerini Notepadine kaydetti... Kaynak: Zaytung :-)

Mert
Mert - 6 yıl Önce

Suriye'den 4 bin ton patates ithalatının ardından pazarcı esnafı ikiye bölündü: ''Etikete yerli mi yazılacak, ithal mi?'' :-)

SIRADAKİ HABER

banner137