24 Haziran seçimleri öncesinde seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

AK Parti Genel Merkezi tarafından da Milletvekili adaylarını belirlemek için Türkiye genelinde temayül yoklaması yapılacak. Milletvekili adaylarını belirleyecek kriterlerden biri olan temayül yoklaması Elazığ’da da cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Cumartesi günü Doğukent Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonunda saat 10’da başlayacak olan temayül yoklaması 16’da sona erecek.

AK Parti Elazığ Milletvekilliği adaylığı için 75 kişi başvuru yapmıştı. Ancak temayül yoklamasında 71 kişi oylanacak. Tekrar aday adayı olan mevcut 4 milletvekili AK Parti Genel Merkezi’nin kararı doğrultusunda temayül yoklamasında oylanmayacak.

İŞTE OY KULLANILACAK 71 ADAY ADAYI

AK Parti Temayül yoklamasında oy kullanılacak milletvekili aday adayları şöyle;

  1. ABDULKADİR ERGÜCÜ
  2. ABDULKERİM YILMAZ
  3. AHMET GENÇER
  4. AHMET EVLİYAOĞLU
  5. AHMET TANMAN
  6. AHMET YÜRÜK
  7. AHMET METİN DEMİR
  8. ALİ ŞEKERDAĞ
  9. ALİ ÖLÇÜCÜ
  10. ANIL BEYZAT VURAL
  11. ARİF  EROL
  12. AYLA ÖZGEN
  13. AZİZ   DİNÇ
  14. BURAK TURAN
  15. CİHAN TELO
  16. CUMA KILINÇ
  17. DEVRAN DİLAN ELMACI
  18. ENES YILMAZ
  19. ERSİN KIRIMLI
  20. ESAT CEYLAN
  21. FARUK SEPTİOĞLU
  22. FİKRİ KÜÇÜKEL
  23. FİKRİYE PİRİNÇÇİ
  24. GİYASETTİN YILMAZ
  25. GÖKHAN ÜNALAN
  26. GÜLERSEM ÇOPUR
  27. HALİSE ÇAKMAK
  28. HAMZA SELOĞLU
  29. HASAN MURAT ÖZ
  30. HASAN ONUR BİNGÖL
  31. HEBEŞ KARADUMAN
  32. HÜLYA ÖZEN
  33. İBRAHİM AYAZ
  34. İBRAHİM GÖK
  35. İLHAN DOĞAN
  36. İLKER KESKİN
  37. MAHİR SÖNMEZ
  38. MEHMET TURAN
  39. MEHMET ALİ EROL
  40. MEHMET FATİH SUNAGİL
  41. MEHTAP YILDIRIM
  42. MELTEM KIZIL
  43. METİN AYAZ
  44. MİTHAT ALPAY
  45. MUHAMMED POLAT
  46. MUHAMMED TAYYİP SADAK
  47. MUHARREM ZEKİ ÇİTÇİ
  48. NEJLA KARA
  49. NİHAT DEMİRBAĞ
  50. NURETTİN KILIÇ
  51. NURİ AKDENİZ
  52. NUSRET ÇOBAN
  53. ÖMER DENİZ
  54. ÖMER FARUK ÜNAL
  55. PINAR KARATEPE
  56. RABİA ERGEN
  57. RAMAZAN AYHAN
  58. SELAHATTİN ÇOBANOĞLU
  59. SERMİN BALIK
  60. SUAT COŞKUN
  61. SÜLEYMAN GEÇGEL
  62. ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI
  63. TURGUT DOĞAN
  64. VAHTEDDİN BİNGÖL
  65. VEYSEL KILINÇ
  66. YAVUZ AKIN
  67. YEŞİM ADIGÜZEL
  68. YUSUF DEMİRTAŞ
  69. ZİNNUR BEYARSLAN
  70. ZÜLFÜ DEMİRBAĞ
  71. ZÜLFÜ TOLGA AĞAR

TEMAYÜLDE KİMLER OY KULLANACAK?

Temayül yoklamasında AK Parti Elazığ İl Teşkilatının çeşitli kademelerinde görevli toplam bin 487 kişi oy kullanacak. Peki tam olarak temayül yoklamasında kimler oy kullanacak? Temayül yoklamasıyla ilgili bilgi veren AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “yapılacak olan temayül yoklaması bir nevi kamuoyu araştırması niteliği de taşıyacak. Şu an temayül yoklamasına AK Parti’de aday adayı olan MKYK Üyeleri hariç, Demokrasi Hakem Üyeleri hariç, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri hariç, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyeleri hariç, bir de şu an görev başında bulunan milletvekilleri hariç geri kalan herkes temayüle girecek. Hatta istifa eden İl Başkanı var ise, bütün aday adayları giriyor. Kısaca temayül yoklamasına girmeyenlerini açıkladım. Eski Belediye Başkanları, Eski Milletvekilleri, Eski İl Başkanları, Eski Bakan bir yerde bakan var ise şu anda aday adayı ise temayül yoklamasına girecek” dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA KİMLER OY KULLANACAK?

İl Başkanı Gürgöze “Şu an itibariyle Elazığ’ımız da AK Parti saflarını herhangi bir yönetim kademesinde görev yapan herkes mutlaka oy kullanacak. Bunlar kimler? İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, tüm ilçelerin yönetim kurulu üyeleri, kadın - gençlik kolları yönetimi ile birlikte. Beldelerin Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanları sadece. Tüm il ve ilçe Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeler, Belediye Başkanları, eski Milletvekilleri eğer aday adayı değil ise. Aday adayı olan eski Milletvekilleri kullanamıyor. Eski İl Başkanları aday adayı olduğu takdirde yine oy kullanamıyorlar. Köy temsilcilerimiz ve mahalle başkanlarımızdan oluşan, kısaca AK Parti’nin omurgasını teşkil eden tüm yöneticiler oy kullanıyor” ifadelerini kullandı.

NASIL KULLANACAKLAR?

Nasıl oy kullanılacağını da anlatan İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Genel merkezimiz tarafından belirlenmiş, bizler tarafından basılacak ve İl Başkanlığı tarafından altına mühür vurulması gerekiyor. Orada bir kutucuk olacak sıralamaya göre. Bu sıralama içerisinde ilde bizim 5 milletvekilimiz olduğu biçin 5 tanenin dışında işaretlenecek olan oyun geçerliliği olmayacak. 5 kişi işaretlenecek, bu 5 kişinin dışında altıncı bir kişi işaretledi ise geçersiz oy kabul edilecek. 3 ya da 2 ya da 1 kişiyi işaretlerseniz o oy geçersiz” dedi.

ZARFLAR BURADA AÇIKLAMAYACAK

Temayül yoklaması tamamlandıktan sonra kullanılan oylar sayılacak. Ama zarflar açılmadan hemen AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek. Temayül yoklamasının sonuçlarını sadece genel merkezdeki isimler bilecek.