Göreve geldiği günden buyana Elazığ’da her kesimin sevgisini toplayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehir için çalışmaya devam ediyor.

VALİ KALDIRIM’IN YATIRIMCI HAMLESİ DEVAM EDİYOR

Elazığ Valisi Kaldırım, daha önceden Elazığ’a Dubaili yatırımcıları getirmiş ve Dubaili işadamları Elazığ’a yatırım yapma kararı almışlardı. Elazığ’da 3 bin dönüme yatırım yapacak olan Dubaili iş adamlarının yatırım bedelinin ise Bir Milyar Dolar olacağı açıklanmıştı. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın şehre getirdiği tek yabancı yatırımcılar Dubaili işadamları değil. Vali Çetin Oktay Kaldırım şehrin gelişmesi için yurt dışındaki yatırımcı arayışını sürdürüyor.

SUUDİ VE ALMAN YATIRIMCILAR DA VAR

Vali Kaldırım, Kanal Fırat Televizyonuna yaptığı özel açıklamada, Suudi Arabistan’dan da Elazığ’a yatırımcıların geldiğini açıkladı. Vali Kaldırım, “Suudi yatırımcı geldi. Hayvancılık yatırımı planlıyor. Karar aşamasında. İnşallah o da olumlu olur” dedi.

Vali Kaldırım ayrıca Elazığ’a bir de Alman yatırımcının geldiğini belirtti. Alman yatırımcının Elazığ’da çok büyük bir yatırım planladığını belirten Vali Kaldırım, “onun konusunu söylemeyeceğim. Şimdilik sürpriz olsun. Proje olgunlaştığında kamuoyuna açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ VALİLİĞİNİ ZİYARET ETMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım Elazığ ziyareti kapsamında Elazığ Valiliğini de ziyaret etmişti. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’la bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım şehrin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında Vali Çetin Oktay Kaldırım’dan bilgiler almıştı. Valilikteki toplantının beklenilenden daha uzun sürmesi merak uyandırdı.

VALİ KALDIRIM, BAŞBAKANI YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜRDÜ

Başbakan Binali Yıldırım’la Valilik Makamında yapılan ve sınırlı sayıda kişinin katıldığı özel toplantıda Başbakan Binali Yıldırım’a şehre gelecek yabancı yatırımcılarla ilgili bilgiler verildiği öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım da yabancı yatırımcıların Elazığ’la ilgileniyor olması nedeniyle büyük mutluluk yaşadı.

BAŞBAKAN’DAN ELAZIĞ’A YATIRIM YAPIN TALİMATI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı yatırımcı girişimlerinden dolayı tebrik eden Başbakan Binali Yıldırım daha sonra yabancı yatırımcılarla görüştü. Şehre büyük bir yatırım planlayan Alman yatırımcıyla görüşen Başbakan Binali Yıldırım Elazığ’ın değerlerini anlattı ve mutlaka şehre yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!