Elazığ Valiliği tarafından açıklama yapılarak, il merkezi ve belediye sınırları içerisindeki toplantı ve gösteri alanları yeniden güncellendiği ifade edildi.

Açıklamada, güncellenen toplantı ve gösteri alanları şu şekilde güncellendi.

-İstasyon Meydanı Toplantı Alanı:

Toplanma Alanı: Ahmet AYTAR Meydanı, Perşembe Pazarı ve Hozat Garajı,

Yürüyüş Güzergâhı (Ahmet AYTAR Meydanı): Şehit İdris Doğan Caddesi, Yeni Yol Sokak, Susam Sokak, Buzhane Kavşağı, Bosna Hersek Bulvarı (İstasyon Cad.)

Yürüyüş Güzergâhı: (Perşembe Pazarı, Hozat Garajı): Yunus Emre Bulvarı, Hastane Caddesi (İnönü Cad.), Sarı Saltuk Sokak, Nalbant Sokak, Hürriyet Meydanı, Aksaray Caddesi, Haci Hayri Caddesi,  Bosna Hersek Bulvarı (İstasyon Cad.)

Toplantı Alanı: İstasyon (Gar) Meydanı (İstasyon Meydanı Cahit Dalokay Bulvarı üzerinde bulunan bölümü haricindeki güney kısım)

Dağılma Güzergâhları: Cahit Dalokay Bulvarı, Tadım Yolu, Çetinkaya Sokak, Şehit İdris Doğan Caddesi, Yeni Yol Sokak, Susam Sokak, Buzhane Kavşağı, Bosna Hersek Bulvarı (İstasyon Caddesi), Bosna Hersek Bulvarı (İstasyon Caddesi) Hacı Hayri Caddesi, Aksaray Caddesi, Hürriyet Meydanı, Nalbant Sokak, Sarı Saltuk Caddesi.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün kanunsuz başlaması, sonrasında kanunsuz hale dönmesi veya dağılma sırasında saldırının kuvvetle muhtemel bulunması halinde, Cahit Dalokay Bulvarı Doğu İstikametinin, Tadım Yolu ve Çetinkaya Sokak ile Mustafa İspir Caddesinin dağılma sırasında izlenecek yol ve yönlerdir. Toplantı meydanına açılan diğer yollar dağılıma kapatılır.     

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Tespit edilen bu toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı için bildiri, afiş ve benzerlerinin toplanma ve toplantı alanlarında bulunan Belediye ilan panolarına yapıştırılması, asılması gereken pankart ve benzerlerinin alanda ve yürüyüş güzergâhında toplanma alanından itibaren uygun görülen yerlere asılması, TCDD Yolu Binasına her türlü propaganda ve ilan malzemesinin asılması ve yapıştırılması yasaktır.

-Doğukent Mahallesi Toplantı Alanı

Toplanma Alanı: Mimar Sinan Caddesi, Mustafa Temizer Caddesi ve Onbaşı Sokağın yaya kaldırımları ve banketlerin toplanması için izlenmesi gereken yol ve yönlerdir.

Yürüyüş Güzergâhı: Mustafa Temizer Caddesi ile 72.Sokak ile kesiştiği kavşağa kadar, (700 mt)

Toplantı Alanı: Mustafa Temizer Caddesi ile 72.Sokak ile kesiştiği alan,

Dağılma Güzergâhları: 72. Sokak, İstiklal Caddesi ve Mustafa Temizer Caddesi

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Tespit edilen bu toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı için, ilan, bildiri, afiş ve benzerlerinin toplanma ve toplantı alanlarında bulunan Belediye ilan panolarına yapıştırılması, asılması gereken pankart ve benzerlerinin alanda ve yürüyüş güzergâhında toplanma alanından itibaren uygun görülen yerlere asılması.

-Abdullahpaşa Mahallesi Toplantı Alanı

Toplanma Alanı: Saraybosna Caddesi (Mis Evler önü) döner kavşak toplanma yeri, bu meydana açılan Saray Bosna Caddesi, 255, 253 ve 251 Sokak yaya kaldırımları ve banketlerin toplanması için izlenmesi gereken yol ve yönlerdir.

Yürüyüş Güzergâhı: Toplanma yerinden itibaren Saray Bosna Caddesinin takiben 266. Sokağın, 267. Sokağın kesiştiği kavşağa kadar olan bölüm

Toplantı Alanı: 266. Sokak ile 267. Sokağın kesiştiği alan,Dağılma Güzergâhları: 266. Sokak ile 267. Sokak

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Tespit edilen bu toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı için, ilan, bildiri, afiş ve benzerlerinin toplanma ve toplantı alanlarında bulunan Belediye ilan panolarına yapıştırılması, asılması gereken pankart ve benzerlerinin alanda ve yürüyüş güzergâhında toplanma alanından itibaren uygun görülen yerlere asılması..