Bir mescitte ibadet niyetiyle belli kurallara uyup dış dünyayla ilişkileri asgari düzeye indirerek kişinin kendisiyle baş başa kaldığı İtikaf Günleri başladı.

Elazığ’ın tanınan iş insanlarından Osman Avcıl ve beraberindekiler ramazan ayının son on gününde yapılan İtikafı Karaçalı Camisi’nde yerine getiriyor.

Avcıl, unutulmuş bir sünneti yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

AVCIL: 10 GÜN ÇIKMAMAYA ÇALIŞIYORUM

Elazığ’ın tanınan iş insanlarından Osman Avcıl, “ itikaf sünneti peygamber efendimizin ömrünün sonuna kadar hiç terk etmediği bir sünnet ancak toplumumuzda Türkiye’de özellikle ihya edilmemiş unutulmuş bir sünnet. Bizlerde hem onu canlandırmak adına hem de bu güzel sünneti ihya etmek adına 10, 12 yıldır itifak’a giriyorum. 10 gün çıkmamaya çalışıyorum çünkü peygamberimizde 10 gün hiç çıkmamış çok acil bir durum olmadıkça mümkün mertebe hiç çıkmamış. İtikaf çok önemli bir sünnet aslında peygamberimize Kadir Gecesinde biliyorsunuz Kur’an-ı Kerim gelmiş. Oda son on gün içerisinde Kur’an-ı Kerim inmiş” dedi.


Avcıl, vatandaşları camiye davet etti.

AVCIL: LEZZETİNİ ALAN BİR DAHA BIRAKAMAZ

Elazığ’ın tanınan iş insanlarından Osman Avcıl, “ Gelip misafirlerimiz olsunlar. Huzur dolu günler, saatler, dakikalar burada geçiriliyor ki bir lezzetini alan bir daha bırakamaz çünkü düşünün Allah’ın evindesiniz işte yüksek kubbeli dünyanın en zenginlerinin oturduğu evler ancak bu kadar olabiliyor zaten. Bu kadar yüksek kubbeli evler ben işte müteahhittim, müteahhitler derneği başkanlığı yaptım aynı zamanda. Yani bizde artık hayatın keşmekeşini, yoğunluğundan kurtulabilmek adına böyle güzel saray gibi bir yerde Allah’ın evinde ibadetimizi ihya etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.