Trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı geliştirmek için Ulaştırma, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında Mustafa kemal Ortaokulu’nda  ilçelerde  görev yapan Öğrenci Taşıma işlerinden sorumlu Şube Müdürleri ile, ilçe jandarma komutanlığı yetkililerine  seminer verildi.

USLU: BU SEMİNERİ DÜZENLEYEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA TEŞEKKÜR EDERİZ

Milli Eğitim Şube Müdürü Hurrem Uslu, “Bütün yapılması gereken taşıma yönetmeliği doğrultusunda yapılması gereken tüm esas ve usulleri kendilerine anlatacağız. Öğrencilerimizi daha iyi şekilde nasıl taşıyabiliriz? Şoförün uyması gereken esas ve kurallar. İyi bir taşımanın ne şekilde yapılırsa daha iyi olur? Kazalarda olmasını istemediğimiz herhangi olaylardan öğrencilerimizi bu şeylerden kurtarma bazında bu semineri düzenleyen İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığına çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

GÜLER: KAZALARIN HİÇ OLMAMASI SAĞLAMAK MAKSADIYLA EĞİTİMİ ALDIK

Jandarma Kıdemli Astsubay Trafik Tim Komutanı Güven Güler, “Ankara da aldığımız formatör eğitimi sonucunda Elazığ İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında özellikle okul servis aracı şoförlerine yönelik olarak ‘ iyi dersler şoför amca’ projesi ve devamında sorumluluk bölgemizde ki öğrenci servis aracı kazalarını en aza indirgemek ve kazaların hiç olmaması sağlamak maksadıyla eğitimi aldık. Milli Eğitim, Ulaştırma Bakanlığı ve diğer paydaş firmalarla yapılan bu eğitim sonucunda şoförlerimize öncelikle trafik güvenliği konusunda bilgilendirmek, davranışlarını iletişim ve davranışlarını geliştirmek ve ilk yardım konularında bilinçlendirmelerini sağlayarak öncelikle servis aracı içinde güvenliği sağlayıp yani veli öğrencisini oğlunu servis aracına güvenle teslim etmesinden sonra yolda geçen sürede ve okul idarecilerine yani gideceği okula teslim edinceye kadar olan süre içerisinde trafik kurallarını tam olarak riayet edip kazasız bir şekilde ve sağ salim bir şekilde eğitim öğretimini sağlamak maksadıyla bu eğitimi planladık” ifadelerinde bulundu.