İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or'dan Çarpıcı Açıklamalar

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, İYİ Parti’nin kongresinin ardından parti yönetiminde liste dışı kalanların partiye yönelik açıklamalarını eleştirerek, İYİ Parti’nin Elazığlı siyasetçi Yavuz Temizer hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or'dan Çarpıcı Açıklamalar

İYİ Parti'nin Pazar günü yapılan 2. Olağan Kurultayı'nda partinin Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) giren isimler belli oldu.

Bu isimlerin belirlenmesinin ardından parti içerisinde de çalkantılar yaşanmaya başladı.

Genel Kurul sonrası İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“ASLA BU TÜR MÜDAHALELERE İZİN VERMEYECEĞİZ”

İl Başkanı Mevlüt Or, “İYİ Parti 2’nci Olağan Kurultayımızı büyük bir katılım ve coşkulu bir kutlamayla gerçekleştirdik. Bizler bu büyük mücadelenin neferleri olarak her zaman Sn.Genel Başkanımızın emrinde ve ülkemizin, milletimizin ülkü, ideal ve hayalleri doğrultusunda hareket ettik. Her zaman siyasetin dürüst, onurlu ve şahsiyetli yapılmasını, partimizin temel ilke ve prensiplerine bağlı kalarak yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Ancak; İYİ Parti kadrolarını bir merdiven gibi gören kişilikler yüzünden partimiz kirlenmekte, amaçlar saptırılmaktadır. Bizler asla bu tür müdahalelere izin vermeyeceğiz” dedi.

“BUNU SENİN YANINA BIRAKIRSAM ADAM DEĞİLİM”

Geçen dönem istifa etme gerekçesini ve sonrasında yaşanılanları anlatan Mevlüt Or, “Elazığ İYİ Parti İl Başkanı olarak daha önce de bu görevi yürüttüğüm dönemlerde birilerinin emir ve yönlendirmeleri ile değil, Sn.Genel Başkanımız Meral AKŞENER hanımefendinin emirleri doğrultusunda hareket edip, parti ilkelerini ihlal edecek hiçbir çalışmanın içerisinde olmadım. Üzerime atılan haksız ithamlar sonucu, partime daha fazla zarar vermemek adına istifa edip, İl Başkanlığı görevimden ayrıldım. Bu istifamda şahsi emel ve isteklerine ortak olmadığım, Sn. Yavuz TEMİZER beyin rolü büyüktür. Önceki dönem İl Başkanlığı sürecinde, halen şahsi cep telefonumda kayıtlı bulunan 19 Şubat 2019 tarihli, “bunu senin yanına bırakırsam adam değilim” mesajı, tehdit içerikli olup, siyaseti şahsi emelleri doğrultusunda kullanmıştır. Elazığ halkı ve kamuoyu bilmelidir ki; Sn. Genel Başkanımızın talimatı ile demokratik bir kongre ve seçim süreci geçirmiş olup, Elazığ delegelerinin tercih ve teveccühü ile yeniden İl Başkanlığı görevini kazandım. İl Başkanı demek, bir ilin UÇ BEYİ!, İYİ Partinin yetkilisi ve yönetimi ile beraber tek sorumlu kişisi demektir” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR AHLAKİ VE ETİK KURAL İLE BAĞDAŞMAMAKTADIR”

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, “Sn.Yavuz TEMİZER beyefendinin, GİK seçimi sonrası ortaya attığı asılsız iddialar ve bu iddiaların ortasına Sn.Koray AYDIN’ı yerleştirmek, Genel Merkezimizi ve Genel Başkanımız ile Üst Kurul Delegeleri ve GİK adaylarımızı karalamaktan ve partimize zarar vermekten başka bir şey değildir. Elazığ halkı da, Sn.Yavuz TEMİZER hakkındaki olumsuz düşüncelerini gerek partimiz kanalıyla, gerek dış mecralarda her fırsatta beyan etmektedir. Bu olumsuz tablo, ilimiz ve İYİ Parti teşkilatı olarak hoş karşılanmamakla beraber, şahsi çıkarların parti menfaati üzerinde tutulması hiçbir ahlaki ve etik kural ile bağdaşmamaktadır. Siyasetin terbiyeli şahsiyetli kişilikli, ve donanımlı yapılması gerektiği gibi, İYİ Parti’yi temsil eden kişilerin de, görev verilmediği takdirde veya demokratik seçimle göreve gelmemesi halinde, toplumun ahlaki değerlerini hiçe sayması, söz ve tehditkar tavır takınmaları siyasi adap ve politik arenada yerini bulmamaktadır. Bizim İYİ Parti Elazığ İl Başkanı ve Yönetimi olarak tek amacımız, milletimizin refahı, devletimizin devamı için Sn.Meral AKŞENER’ı Cumhurbaşkanı yaparak, Güçlendirilmiş Parlementer Sisteme geçiş adımlarını atmak ve ilelebet Vatan, Millet, Bayrak sevdamızı yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Okan
Okan - 3 yıl Önce

Ne sen ne de bahsettiğin zurna, karşılığı sıfır olanlarsiniz.Yedigi kaba pisleyen mahluklar sizi,yeyin birbirinizi.

Ethem gülbay
Ethem gülbay - 3 yıl Önce

Umut veren bir parti idiniz. Daha yolun başında birbirinize düştünüz. Ümit Özdağ hoca,Aytun Çıray ve hemşehrimiz Yavuz Temizer i genel başkana karşı harcayan bir partiden ne beklenir. O genel başkana güven kalırmı?Chp de ve İyi partide bu oyunu oynayanları herkes biliyor. Ne oldu? İki partisinde oyu düştü

SIRADAKİ HABER

banner137