16 Ağustos’ta yapılan kongre sonucunda İYİ Parti İl Başkanlığı görevine seçilen Mevlüt Or, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte medya grubumuzu ziyaret etti.

Başkan Or ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından karşılandı.

OR: ELAZIĞ’IMIZ İLE İLGİLİ PROBLEMLERİ HİÇ ÇEKİNMEDEN DİLE GETİRİYORLAR

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or, basının Elazığ’ın aynası olduğunu belirterek, “İl Yönetimimdeki başkan yardımcılarım ve ilçe başkanlarımızla beraber Kanal Fırat’ı ziyaret etmek istedik. Bugün buradayız. Öncelikle bizi ağırlayan Kanal Fırat ekibine teşekkür ediyorum. Bizler basının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Basın Elazığ’ın aynasıdır. Yasama, yürütme, yargıdan sonra basın gelmektedir. Basın bir ilin her yönü ile halkını aydınlatmak yönünde özellikle Kanal Fırat’ın bu konudaki duyarlılığını görüyoruz. Elazığ’ımız ile ilgili problemleri hiç çekinmeden dile getiriyorlar. Tarafsız bir şekilde program hazırlıyorlar. Elazığ’ın dertleri ile ilgilendikleri için önceliğimiz kanallarımız oldu. Basınımız bizler için İYİ Parti olarak çok önemli gördüğümüz için buradayız. Bizi ağırladığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

OR: İNŞALLAH BU BÖYLE GİTMEZ

İl Başkanlığı olarak, Elazığ’da yapıcı bir siyaset izleyeceklerini belirterek, “Elazığ’ın vatandaşı, Elazığ’ın esnafı çok mağdur durumda. Vatandaş evinin yıkıldığına mı yansın, işsiz kaldığına mı yansın, ne yapacağını şaşırmış bir durumda. Bunları hep beraber görüyoruz. ben Sivrice İlçemize gitti. Oradaki vatandaşımız yıkımın başlamadığını söylüyor. Daha yeni 3 katlı bir bina yıkılmış ama diğerleri duruyor. Yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen devlet babayı görmek istiyor vatandaş. Devlet babaya diyor önümüzde bir kış var devlet baba neden bize gelmedi. Biz gidiyoruz muhatap bulamıyoruz. Bugün çevre ve Şehirciliğe gittiğini söylüyor. Orada bana imza at sen git biz sana geri döneriz diyorlar. Bu da vatandaş şimdi 8 ay geçti üstünden henüz giden gelen yok önümüz kış. Nerede yatacağız, kalkacağız odun kömür alacağız nereye koyacağız diyor. Bir an evvel devletin kendilerine ulaşmasını bekliyorlar. Vatandaş diyor ki ben bileyim, önümü göreyim, ödeyebilecek miyim, depremde yapılıp verilecek konutun ne kadar olduğunu, ödeyebilecek miyim diye vatandaşın büyük problemleri var. iktidar belki şu anda ilk deprem olduğu zaman AK Parti’nin bakanlarından biri geldi biri gitti. Sağ olsunlar biz o zamanlar heveslendik. Sağ olsunlar vinçlerin üstüne çıktılar. Devlet yanınızda, devlet size her türlü imkanı sağlayacak, merak etmeyin yaralarınız sarılacak denildi. Ama şu anda mağduriyetlerin hızla büyüdüğünü, çözüm beklediğini, bizler muhalefet olarak takip ediyoruz. İnşallah bu böyle gitmez. Çünkü devlet babadır, büyüktür, vatandaşın her zaman derdine çare olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.