İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli ve Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu Elazığ’a geldi.

CİNİSLİ: KALKINMA SIRALAMASINDA ELAZIĞ SON 10 YILDA 8 BASAMAK GERİ GİTMİŞ

Parti binasında Elazığ ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, “Kalkınma sıralamasında Elazığ son 10 yılda 8 basamak geri gitmiş. Bugün Elazığ’ı 43. sırada görüyoruz kalkınma sıralamasında. 10 sene önce 8 basamak daha yukardaymış. Bunun sebeplerini Elazığlı kardeşlerimin sorması lazım. Bizler çok güzel hasretlere sahibiz. Tuttuğumuz eli bırakmıyoruz. Fakat anlaşılıyor ki gerek Elazığ gerek Erzurum’un tuttuğu el onları bırakmış. Bundan sonrada bizlere o eli ısrarla tutmak, o ele yapışmak yakışmaz” ifadelerini kullandı.

CİNİSLİ: TARIM SANAYİMİZİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM

Erzurum Milletvekili Cinisli, “Bizim memleketimizin; Elazığ’ın, Erzurum’un çok önemli ham maddeleri var. Nedir? Güneş, su, toprak binlerce yıllık tarım iş bilgisi. Bunlara sahipken bizim çiftçimize zarar ettirmeye hakkımız yok. Ayrıca çiftçinin ürettiği ürünün de katma değer katılmasının içinde bizim çalışmalar yapmamız lazım. Bunun içinde bizim tarım sanayimizi geliştirmemiz lazım. Elazığ’da da tarım sanayinin gelişmesi lazım. Elazığ son derece zengin bir şehir aslında. Madenleri var, mütemadi madenin işlenmesi için sanayinin daha da geliştirilebilir. Madenin ham madde olarak satılması bence hiç doğru değil” şeklinde konuştu.

KABUKÇUOĞLU: ELAZIĞ’DA BİRAZ DAHA ÇALIŞMAMIZ GEREK

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, “Elazığ’da bizim aldığımız oy yüzde 7.64, bizim Türkiye ortalamamız aşağı yukarı yüzde 10 gibi. Malatya’da bunun biraz altında kalmışız. Demek ki Elazığ’da biraz daha çalışmamız gerek. Elazığ’ın ilçelerinde de bizim İYİ Parti olarak aldığımız oy en yüksek oy yüzde 9.5 ile Maden’de almışız. Türkiye’de şu anda yüzde 29 iyimser tahmin, 10 buçuk milyon işsiz. Bunu kelimeye vurduğumuzda diyoruz ki 11 milyon işsiz. Dile kolay bir şey değil mi? İşsizlik geçimsizlik demektir, işsizlik huzur demektir, işsizlik mutsuzluk demektir” dedi.