İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli il teşkilatıyla birlikte Sivrice ve Maden ilçelerini ziyaret etti.

Heyetin ilk durağı Sivrice ilçesi oldu.

İlçede yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen heyet, yapılan konutlarla ilgili bilgi aldı.

Heyet konteyner kentti ziyaret ettikten sonra Sivrice ilçesinden Maden ilçesine geçti.

Maden’de ilk olarak ilçe teşkilatını ziyaret eden Milletvekilleri partilitlerle bir araya geldi.

İYİ Parti Maden İlçe Başkanı Necla Çağıran, ilçenin sorunlarına ilişkin hazırlanan raporu milletvekillerine teslim etti.

ÇAĞIRAN: EN BÜYÜK ETKENDE ZATEN FABRİKANIN DÖKTÜĞÜ HAFRİYATTAN KAYNAKLANIYOR

İYİ Parti Maden İlçe Başkanı Necla Çağıran, “ ilçemizdeki hafriyattan dolayı ilçe halkının mağduriyeti, işsizlik, esnaflarımızın mağdur olması sürekli göç vermemiz. En büyük etkende zaten fabrikanın döktüğü hafriyattan kaynaklanıyor. Çok güzel tarihi yerlerimiz var. Onlar zaten restarasyonuna başlatılması gibi sorunlarımız var”

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Maden’in sorunlarını mecliste hep dile getirdiklerini söyledi.

CİNİSLİ: TARİHİ ESERLERİN RESTARASYONU İLE İLGİLİ YİNE SORU ÖNERGELERİ VERDİK

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “ben geçtiğimiz yasama dönemiden beri Maden’e sorunları ele aldım. Maden’de ki doğal olmayan heyalandan ötürü uğranılan felaketin neticelerini mecliste dile getirdik. Soru önergeleri verdik. Ayrıca buradaki tarihi eserlerin restarasyonu ile ilgili yine soru önergeleri verdik” diye ifade etti.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Maden’in kaderine terk edildiğini belirtti.

KABUKÇUOĞLU: MADEN’E GEREKEN DEĞER VERİLMEMİŞ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, “Maden otantik ve gerçekten çok güzel bir ilçemiz ben ilk defa geldim. 4 bin yıllık tarihi ile eski dokusunu her zaman hissediyorsunuz. Bu köklü geçmişini hiissediyorsunuz. Ama gelin görün ki Maden’e gereken değer verilmemiş. Maden’e ihtiyacı olan şeyler yerine getirilmemiş” diye kaydetti.

Milletvekilleri Maden de esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.