İyi Parti tarafından 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde parti genel merkezi tarafından hazırlanan İyilik Kervanı Projesi kapsamında milletvekilleri Elazığ’a geldi.

Proje kapsamında Elazığ’da gelen İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer ve İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Nihat Kula, gerçekleştirdikleri temaslarla seçim çalışmalarını sürdürdü.

İyi Parti İl binasında partileriyle bir araya gelen milletvekilleri, gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.

OR: BURAYA GELDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Selamlama konuşması yapan İYi Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, “Bugün İyilik Kervanı Elazığ’da. Ben iyilik Kervanıyla gelen Sayın Genel Başkan Yardımcımız Yavuz Temizer, İsparta Milletvekilimiz Aylin Cesir Hanım, Antalya Milletvekilimiz Feridun Bahşi ve Kurucular Kurulu üyemiz Sayın Nihat Kula, kendilerine buraya geldikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEMİZER: HER TÜRLÜ İFTİRA SONUÇSUZ OLDUĞUNU BUGÜN GÖRÜYORUZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, “Artık ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Başka bir Türkiye yok. Başka yaşayabileceğimiz bir vatanda yok. 16 yıldır millet, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına çok büyük bir avans verdi. Ama deniz bitti. İşi getirdiler Papaza bağladılar, Papaza ajan dediler Papaza terörist dediler, FETÖ’cü dediler, PKK’lı dediler, muhbir dediler. 35 yılla yargılarken Papazı serbest bıraktılar gitti. Ve bu işi de bağımsız Türk yargısına bağladılar. Bizim artık bunları durup dinleyecek bir vaziyetimizde kalmadı. Önümüzde sıkıntılı bir süreç var, yerel seçime gidiyoruz. Dün Sayın Genel Başkanımızda belirtti; ‘geldikleri gibi gidecekler’ dedi, yerel seçimlerle gelmişlerdi, yerel seçimlerle de gidecekler. Çok şükür beş buçuk milyona yakın bir oy her şeye rağmen, bütün baskılara rağmen, bütün tehditlere, şantajlara rağmen 40 Milletvekiliyle meclisteyiz. Üzerimize attıkları her türlü çamur, her türlü çirkeflik, her türlü iftira sonuçsuz olduğunu bugün görüyoruz” şeklinde konuştu.

CESUR: TÜRKİYE’NİN HER KESİMİNİN ETKİLENDİĞİ EKONOMİK KRİZ YAŞIYOR BİLİYORSUNUZ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, “Sayın Meral Akşener’i,n ve arkadaşlarının dava arkadaşlarının aslında başlattığı bu yol Türkiye’de daha iyiyi arama yoludur. Neden Türkiye’de daha iyi aranıyor? Çünkü Türkiye çok sıkıntılar yaşıyor gerçekten. İYİ Parti bir ihtiyaç üzerine kurulan bir parti. Bu ihtiyacı doğuran vatandaşın, halkın, her kesimden üstelikte herkesin sıkıntıda olması, Türkiye bugün çeşitli tehditlerle karşı karşıya. Bunlardan bir tanesi maalesef rejim tehlikesi, bir tanesi Türkiye’nin birliği, beraberliği meselesi, bir tanesi Türkiye’nin her kesiminin etkilendiği ekonomik kriz yaşıyor biliyorsunuz. Bütün bunları giderecek olan demokrasidir, halktır ve siyasi partilerdir tabi ki. Bu inançla çıkılan bu yolda bizde daha iyiyi arıyoruz ep beraber. İnsanların işinin, aşının olduğu ertesi gün sabah memleketin huzur probleminin olmadığı, birlik beraberliğinden şüpheye düşülmediği her gün şehit cenazelerinin kalkmadığı sabah sadece bugün daha fazla memlekete nasıl faydalı olurum? Nasıl üretebilirim sıkıntısı olduğu, çocuklarının ya da eşinin iş kavgasında olmadığı, ekmek derdinde olmadığı bir Türkiye arıyoruz” dedi.

KULA: HER TÜRLÜ BASKIYA KARŞI VERİLEN DE MÜCADELEMİZ VARDI

Türk Milleti’nin kaderini değiştirmeye talip olduklarını belirten İYİ Parti Kurucular kurulu Üyesi Nihat Kula’da, “Bir Türk Milleti üzerindeki oynanan oyunları bozmaya talip olduk. Ama bir gerçek vardı ki çok dar bir zamanda çok kıt imkanlarla ve her türlü baskıya karşı verilen de mücadelemiz vardı. O süreçte de henüz 8 aylık parti barajı aşıyor, parlamentoda sesini buluyor, 50 yıllık partilerle boy ölçecek boyuta geldik çok şükür Allah’a. İYİ Parti’nin başarısı ve neden İYİ’lerin parlamentoda olması gerektiğini daha 48 saat önce gördük” diye konuştu.

BAHŞİ: BİZ GERÇEKTEN TÜRK’ÜN ATEŞLER İMTİHANINDAKİ DESTANI YAŞADIK

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, “Çok çetin çok zorlu çok engellerle karşılaşan bir mücadele verdik. Hukuki engeller, siyasi baskılar, tutuklanmalar, tehditler, dövülmeler… benzer bir sürü zorluklarla karşılaştık. Türk’ün ateşler imtihanı vardır. Halide Edip Adıvar’ın Kurtuluş Savaşı öncesini anlatır. Biz gerçekten Türk’ün ateşler imtihanındaki destanı yaşadık. Bugün çok şükür mecliste 40 kişilik bir grupla temsil ediliyoruz. Her ilde, her ilçede teşkilatlarımız var. Büyük bir fedakarlıkla, büyük bir özveriyle hiçbir maddi yardım almadan ki hepsi eli öpülesi insanlar teşkilatlarımızı kuranlar ve teşkilatlarımız. Onların emeğinin görülmemesi, hafife alınması mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

SERTTAŞ: BİZİM PARTİ DEMOKRAT BİR PARTİ

Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, “Bizim parti demokrat bir parti, sorgulayan bir parti. Ben 80 milletvekilini niye 40’a düşürdünüz diye genel merkeze soru sordum ve ihraç edilme noktasına geldim. ‘Seni biz oraya Belediye Başkanı yaptık ki bize soru mu sorasın’ dediler, ipler koptu. İpler kopunca 9 tane üst kurul Elazığ delegesi Meral Akşener’e yeti verdik, bu kervan o zaman yola çıkmaya başladı. O zamandan beri devam ediyoruz” diye kaydetti.