“İyot Yetersizliği Ve Fenilketonüri Hastalıkları” Etkinliği Düzenlendi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası ve 1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü’ne dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak üzere etkinlik düzenlendi.

“İyot Yetersizliği Ve Fenilketonüri Hastalıkları”  Etkinliği Düzenlendi

İl Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası ve 1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü’ne dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak üzere etkinlik düzenlendi.

Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı (ÇEKÜS) Birimi tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Berrak Aksakal, birim görevlileri ve çalışanlarıyla katıldı.

Etkinlikte iyot yetersizliğinden kaynaklanan hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma hakkında bilgiler verilirken, kalıtsal bir hastalık olan ve beyinde hasar oluşmasına sebep olan, erken tespit edildiğinde ise özel bir diyet ile tedavi edilebilen Fenilketonüri (Fkü) hastalığı hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Vatandaşlar ve çalışanlar tarafından yoğun bir ilgi ile takip edilen stand, dağıtılan el broşürü ve birebir bilgilendirmeler ile gün boyu devam etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2019, 16:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137