Geçtiğimiz yıl 24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından hasar alan ve bir yıla aşkındır kapalı kalan İzzetpaşa Camisi açılıyor.

Hasar raporu verilen Cami, yapılan tadilatların ardından Cuma namazı ile birlikte ibadete açılacak.

AYDIN: TARİHİ BİR CAMİ

Uzun bir aranın ardından ibadete açılacak olan camiyi gezen İl Müftüsü Selami Aydın, incelemelerde bulundu. Aydın, “Belediyemiz tarafından camimizin halıları yıkandı. Diğer temizliğine bakıyoruz bizde. Gerçekten İzzetpaşa Camisi tarihi bir cami. Elazığ’ın merkezi bir camisi, can damarı diyebileceğimiz merkezi konumda. Senelerce burada hizmet etmiş. Malumunuz Elazığlılar’da bilir; burası Erzincan’ın zamanın valisi Hacı Ahmet İzzetpaşa tarafından 1866 yılında yaptırılıyor” ifadelerini kullandı.

AYDIN: ELAZIĞ’IMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

İl Müftüsü Aydın, “Cuma günü Cuma namazını burada kılacağız. Tabi salgın bir hastalık var her tarafta. Bu salgın hastalık münasebetiyle biz vatandaşlarımızdan çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Tabi tarihi camide de namaz kılmak, burada ibadet etmek insana ayrı bir duygu veriyor. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah Elazığ’ımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.