İzzetpaşa Vakfı’ndan, Vakıflar Haftası Etkinliği

İzzetpaşa Vakfı’nca Vakıflar konulu panel düzenlendi.

İzzetpaşa Vakfı’ndan, Vakıflar Haftası Etkinliği

İzzetpaşa Vakfı tarafından Vakıflar Haftası nedeniyle tertip edilen Vakıflar konulu panel gerçekleştirildi.

İzzetpaşa Vakfı Taziye Evi Binasında yapılan panele Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aksın ile Dr. Öğretim Görevlisi Ayşegül Hüseyniklioğlu konuşmacı olarak katılırken panelin oturum başkanlığını Vakıf Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan yaptı.

Panelin açılışında bir değerlendirme yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan, “Vakıfların medeniyetimizin önemli unsurlarından bir olarak tarih boyunca önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, panelde vakıfların tarihsel süreç içerisindeki hizmetlerinin ele alınacağını” söyledi.

Panelin ilk konuşmasını yapan Fırat Üniversitesinden Dr. Öğretim Görevlisi Ayşegül Hüseyniklioğlu Vakıflar Haftasının bu yılki temasının “Vakıf Kadınlar” olduğunu ifade ederek tarihi süreçler içerisinde ve özellikle Osmanlı’da önemli hizmetler gerçekleştiren kadınlar tarafından kurulmuş vakıflar ve kadın vakfedenler hakkında bilgiler verdi.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aksın ise konuşmasında önce vakıf kavramı, tarihi süreçte vakıfların kuruluş ve işleyişleri, Osmanlı’da kurulan vakıfların türleri ve yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Aksın konuşmasında Osmanlı’da kamu hizmetleri haricinde eğitim, sağlık ve bakım gibi hizmetlerin tamamen vakıflar eliyle icra edildiğine dikkat çekti.

Panelin ardından katılımcılara ve dinleyenlere İzzetpaşa Vakfının tarihçesini anlatan ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan “150 Yıllık Tarihimiz” adlı kitap hediye edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137