Elazığ Hipodromu’nda 12 Haziran Çarşamba akşamı gerçekleşen ve yarış programının da en önemli mücadelesi konumundaki Jandarma Koşusu saat 20.00’de düzenlendi.

ÇARIKÇIOĞLU: JANDARMA HER ZAMAN HALKIN YANINDA YER ALMIŞ VE ALMAYA DA DEVAM EDECEKTİR

Elazığ hipodromunda düzenlenen yarış öncesinde İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Necip Çarıkçıoğlu, “Jandarmamızın üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, insan merkezli adaletli ve kucaklayıcı yaklaşım ile her zaman halkın yanında yer almış ve almaya da devam edecektir. Bu vesile ile İl Jandarma Komutanlığımıza her konuda destek veren başta Sayın Valimize, Jandarma’yı her zaman bağrına basan ve ilimizin bir huzur kenti olmasında bizimle omuz omuza mücadele eden tüm Elazığlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Jandarma Genel Komutanlığı’nın tüm personeli adına Türkiye Jokeyinin düzenlemiş olduğu bu koşuda mücadele eden tüm yarışmacıları tebrik eder, sizlere de teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: MİLLİ BİRLİĞİN TEMİNATI OLAN BİR TEŞKİLAT

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Çok köklü, göz bebeği, milletimizin baş tacı olan kurumlardan birinin 181. Yılını idrak ediyoruz, kutluyoruz. Gelenekleri, kökleri olan ve aziz Türk Milleti’ne gururla, şerefle hizmet etmiş her zaman da bu gayenin, bu güvenin karşılığını vermiş, ona layık olmuş memleketimizde huzurun, güvenin, ulusal birlik ve beraberliğin, milli birlik ve beraberliğinin, güvenliğinin teminatı olmuş bir teşkilatımız” şeklinde konuştu.

Türk halkının güvenliği için 180 yıldır kahramanca görev yapan jandarma teşkilatı adına düzenlenen yarış; 4 yaşlı Arap atlarını bir araya getirdi. Toplam 13 safkanın birincilik için piste çıktığı, 38.000 TL ikramiyeli koşuyu, Özer Boyraz’ın sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi doru kısrak Servisu, jokeyi Galip Kılıç ile kazandı.

1200 metre kum pistte gerçekleşen mücadelede, kazanan SERVİSU isimli kısrağın ardında ikinciliği, ALANKOZ elde ederken, Jet Halil koşuda üçüncü, son atakları ile AVCI CUMA ise dördüncü olarak ayrıldı.

Kazanan Servisu’nun, 1.26.33’lük bitiriş derecesine imza attığı koşuda, farklar ise 6 Boy - Burun - 2 Boy şeklinde sonuçlandı. Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Ali Şimşek’e plaketini; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım verirken, törende ayrıca, Elazığ İl Jandarma Komutanı Jand. Alb. Necip Çarıkçıoğlu, kazanan atın jokeyi Galip Kılıç’a hediyesini, Elazığ Hipodrom Müdürü Özgür Kaya’ya ise çiçeğini verdi.

HABER: SITKI TAŞEL