Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik darbe ve tehdit içeren açıklamaları nedeniyle, hakkında suç duyurusunda bulundu.

“EN BÜYÜK KARDEŞLİK HAREKETİDİR”

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı “ Bir problem yaşandı sözde sanatçılar Müjdat Gezen, sözde sanatçı Metin Akpınar ve sözde Sanatçı Gazeteci Yazar Uğur Dündar. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu 780 bin kilometre vatan toprağında yaşayan cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkesi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak kucaklayan gören bir sivil toplum kuruluşudur. Aynı zaman da en büyük kardeşlik hareketidir” şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSE CUMHURBAŞKANINI TEHDİT EDEMEZ”

Genel Başkan Ahmet Kabadayı, “hiç kimse vatandaşların oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanını tehdit edemez” diyerek “ Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Başkanını hiç kimse tehdit edemez. Çünkü benim oyum ile seçilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı bu ülkede yaşayan insanların her ikisinden birinin verdiği oy ile seçilmiştir. Yani 81 milyonluk ülkede yaklaşık 42 milyon insanın oyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanını sanatçı bozuntusu iki tane yaşlı insan. Tamam, hepimiz yaşlanıyoruz on sözüm yok. Ama üç beş tane insanı vatandaşı kanala toplayıp Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde kışkırtma talebinde bulunanlar bunlar cezasız kalmamalıdır. Bugün Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı makamına bir suç duyurusunda bulunduk” ifadelerine yer verdi.

Haber: Sedanur İlhan