KABUDER Başkanı Yıldırım, Yaşadıkları Sıkıntıları Anlattı

Kantin ve Büfe İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Yıldırım deprem ve pandemi sonrası yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yıldırım açıklamasında, “Veren el iken alan el durumuna düştük” dedi

KABUDER Başkanı Yıldırım, Yaşadıkları Sıkıntıları Anlattı

Kantin ve Büfe İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Yıldırım deprem ve pandemi sonrası yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Başkan Yıldırım açıklamasında, “Veren al el iken alan el durumuna düştük ”dedi.

Kantin ve Büfe İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Yıldırım’ın açıklamaları şöyle;

“BİRÇOK ÖDENEN FATURALAR ÖDENEMEZ DURUMA GELMİŞTİR”

“İlimizde yaşanan 24 Ocak depremi ve ardından tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci esnaflarımızı bitirme noktasına getirmiştir. Önce sağlık diyerek yaşanan süreci bizlerde aldığımız tedbirlerle atlatmaya çalıştık. Yalnız depremden sonra yıkılan binaların çokluğu ticaretin ve yaşam merkezlerinin adeta yerini değiştirmiştir. Pandemi süreci ile birlikte alınan tedbirler kapsamında işyerlerine getirilen kapatmalar, kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasakları ile birlikte yaşanan müşteri kayıplarımız, yüksek kiralar, düşük cirolar, azalan kâr marjları, vergiler, yüksek faturalar, aidatlar, krediler ve daha birçok ödenen faturalar ödenemez duruma gelmiştir.

“YETKİLİLERE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLDİK”

Devletine hiçbir zaman yük olmayan, yıllarca vergi ve BAĞ-KUR’unu ödeyerek yaşamını sürdüren, ekonomiye hayat katan mahallenin bekçisi iyi ve kötü gün dostunuz olan biz esnaflar bu yıl yetkililerden yardım bekledik. Veren el iken alan el durumuna düştük. Kantin ve Büfe İşletmecileri Dayanışma Derneği(KABÜDER) olarak bizler bu süreçte esnaflarımızın sesi olmaya, yaşanılan bu sıkıntıları her platformda anlatmaya devam ettik. Yapılan her yardımı desteği açıklayarak yetkililere teşekkürü bir borç bildik.

“DERT VE TASASINA ORTAK OLANI HİÇ AMA HİÇBİR ZAMAN DA UNUTMAYACAKTIR”

Bugün burada meslektaşlarımızla bir araya gelerek belediye uhdesinde bulunan büfelerin 2021 yılında 3 aylık kira indirimi ve büfe sözleşmelerinin yenilenmesi sağlayan, bununla birlikte pandemi döneminde mağduriyeti yaşayan kantinci meslektaşlarımızın da içinde olduğu esnaflara nakdi, gıda ve birçok yardımda bulunan bizlere sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sunan ve devletin şefkatli elini uzatan, her zaman bize vaktini ayırıp desteğini esirgemeyen, yüreğimize umut serpen, ilimizin şehrül-emini kıymetli belediye başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na, ilimizin ve KABÜDER Ailesi olarak bütün esnaflarımız adına sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum ve unutulmamalı ki esnaf bu zor gününde yanında olanı, kendisine maddi imkan sağlayanı, dert ve tasasına ortak olanı hiç ama hiçbir zaman da unutmayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 17:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137