Kaçak Hafriyat Dökümlerine Belediyeden Sıkı Denetim

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen kaçak hafriyat dökümüyle ilgili denetimler sürüyor.

Kaçak Hafriyat Dökümlerine Belediyeden Sıkı Denetim

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin, Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıklarının Kontrolü yönetmeliği gereğince Elazığ il sınırları içerisinde çevresel ve görsel kirliliğin önlenebilmesi amacıyla yürüttüğü kaçak hafriyat dökümü denetimleri devam ediyor.

“BELİRLENEN ALAN DIŞINDAKİ ALANLARA HAFRİYAT DÖKÜLMESİNİ ÖNLÜYOR”

Elazığ Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Elazığ ili sınırları içerisinde oluşan hafriyat atıklarının kontrollü bir şekilde depolanması, dolgu, peyzaj vs. diğer uygulamalarda kullanımı ve geri kazanımı amacıyla Güney Çevre Yolu Meryem Dağı eski maden ocağı mevkisinde bulunan alan Hafriyat Sahası olarak belirlenmiş ve kullanıma açılmıştır. Kaçak hafriyat dökümünü önlemek amacıyla uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı ile hafriyat taşımacılığını takip eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, hafriyat kamyonlarının hafriyatlarını nereye döktüklerini uydudan takip ederek, belirlenen alan dışındaki alanlara hafriyat dökülmesini önlüyor. Çöpten Enerji Üretim Tesisi, ambalaj atıklarının geri dönüşümü, atık yağların toplanması, atık pillerin toplanması, hava kirliliği kontrolü, gürültü kirliliği ve kontrolü, tıbbi atıkların kontrolü, ömrünü tamamlamış lastiklerin kontrolü ve güneş enerji sistemleri gibi birçok çevreci çalışmaya imza atan ekiplerimiz, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünü ve geri kazanımını sağlayarak da çevresel anlamda şehrin geleceğine katkı sağlıyor. Bu doğrultuda yaklaşık 2 Milyon 622 Bin 949 metreküp hafriyat atığı depolanarak tekrar geri kazanılmış/kullanılmıştır" ifadelerine yer verildi.

“153 BEYAZ MASA HATTINA ULAŞTIRMALARI GEREKMEKTEDİR”

Elazığ Belediyesinin çevreci yatırımlara büyük önem verdiği, bu kapsamda hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarının Hafriyat Depolama Sahası dışına dökerek çevresel kirliliğe sebep olan özel ve tüzel kişilere idari para cezası uygulandığı anımsatılan açıklamada; "Hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarını taşıyacak özel ve tüzel kişilerin Taşıma İzin Belgesi almaları gerekmektedir. Taşıma İzin Belgesini alacak kişilerin araçlarına uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı taktırmaları zorunludur. Sisteme dahil olmayan taşıyıcıların taşımacılık yapmalarına izin verilmeyecek ve bu kişilere idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın çevreci bir yaklaşımla kaçak dökümleri takip etmeleri ve görüntü kayıtlarını belediyemiz 153 Beyaz Masa hattına ulaştırmaları gerekmektedir" denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137