Kadın ve Demokrasi Derneği Elazığ temsilciliği yönetim kurulu tarafından Akgün Otel’de iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ 2. Sora Milletvekili Adayı Sermin Balık, AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar, AK Parti Eski Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KADINLAR OLMADAN BÜTÜN ALANLAR EKSİK VE YARIM KALIR”

Açılış Konuşmasını yapan KADEM Elazığ Başkanı Esra Soylu, “Bizleri Ramazn-ı Şeif’in huzur ikliminde buluşturan Rabbimize hamt ediyor, içinde bulunduğumuz bu kutsal ayın bizlere ve tüm islam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biliyoruz ki kadınlar olmadan, kültürden sanata, iş hayatından akademiye, bütün alanlar eksik ve yarım kalır. Kadının şevkati ve merhameti olmadan siyaset yalnızca bir politikadır. Ve yine biliyoruz ki kadınların toplumsal, kamusal, siyasal hayatlarda aktif yer almaları hepimizi ilgilendiren kararlarda, karar mekanizmalarında yer almaları son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

“KADIN OLMAK ZORDUR AMA BİR TARAFTAN DA KADIN OLMAK KOLAYDIR”

AK Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Sermin Balık, “Kadın demek merhamet demek, kadın demek bir elmanın öteki yarısı demek, kadın demek vazgeçilmez demek, kadın demek candan önce canan demek ama artık kadın demek demokrasi demek, kadın demek eşitlik demek, kadın demek güç demek. Türkiye’nin güçlü kadınları, Elazığ’ımın güçlü kadınları, dirayetli kadınları hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Sayın Başkanlarıma da böyle bir akşama vesile olduğu için, bu kadar güçlü dirayetli kadınları bir araya topladığı için çok teşekkür ediyorum. İnsanları birbirine kenetleyen aslında güçlü halka ve güçlü gerçeklik sizsiniz. Çünkü işinizi en iyi şekilde yaparsınız. İşinize bir miktar merhamet katarsınız ama işinizde hileye hurdaya hiç yer vermezsiniz.  Dolayısıyla kadın olmak zordur ama bir taraftan da kadın olmak kolaydır çünkü fıtratınızın gereği de vardır bir de. Ben fıtratımın gereğini yaptım ve Elazığlı kadınlarımızı en iyi şekilde temsil ettim” şeklinde konuştu.

“KADININ HAYATIMIZDA Kİ YERİ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Elazığ 3. Sıra Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar da, “Biz genelde toplantılarımızda siyaset iş ve futbol konuşuyoruz ve hak verirsiniz ki 20 gündür bunları konuşmak bizi bunaltmıştı. Bu yüzden çok teşekkür ederim. Tabi kadının hayatımızda ki yeri gerçekten çok önemli.  Bende babamın görevleri vasıtasıyla erkek elinde büyümüş bir evlat değilim. Bende annem, teyzem, anneannem babaannem, hanımların arasında büyümüş bir evladım. Bunun da tabi avantajlarını hayatım boyunca kullandım. Çünkü kadınla berabere olmak, kadın düşüncelerine sahip olabilmek, çok önemli bir şeydi. İnsanın vicdani sorumluluğu fikir hürriyeti ve değişik açılardan bakabilmesi bir erkeğin hayatına çok önemli şeyler katar. Anne demek çok önemli bir olgu. Ben bunu kendi hayatımda yaşıyorum. Bildiğiniz üzere kısa zaman önce eşimi kaybettim. İşlerim dolayısıyla eve çok fazla girip çıkamıyordum açıkçası fakat ondan sonra gördüm ki bir annenin bir evlat hayatında ki önemi çok fazlaymış. Allah ona rahmet eylesin. Allah ondan razı olsun. Bana harika bir evlat yetiştirmiş, inanın hiçbir zorluk çekmiyorum" dedi.

“KADINLARLA İLGİLİ YAPILAN BÜTÜN ÇALIŞMALARIN ÖZETİ VE ANLAMI VAR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ramazan ayındayız, rahmet, bereket ve günahlardan kurtuluş ayındayız. Sonuna doğru geliyoruz. Nasıl sevinçle, muhabbetle büyük bir sevgiyle Ramazan’ı karşıladıysak, aynı üzüntüyle Ramazan’ı bitiriyoruz. Ancak bayrama erişmenin mutluluğunu da hepimiz hep birlikte yaşıyoruz. Tabi KADEM’in bir organizasyonundayız. KADEM’in Elazığ’da kuruluşundan bugüne kadar yapmış olduğu bir çok hizmetlerde hem içinde olduk, hem yardımcı, olduk, hem destek olduk, hem de sahip çıktık. Elbette kadınlarla ilgili yapılan bütün çalışmaların özeti ve anlamı var. Buda geleceğimize etki edecek olan evlatlarımızı yetiştiren, onları büyüten, onlara vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ve inanç muhabbetini veren sizlersiniz” diye konuştu.

Programın sonunda plaket töreni gerçekleştirildi.