İl Özel İdaresi Kadın Basketbol takımı İzmir Takımı Bayraklı Belediyespor’u seride 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Elazığ’a şampiyonluk heyecanını yaşatan İl Özel İdaresi Kadın Basketbol Takımı için coşkulu bir şampiyonluk programı düzenlendi.

Kutlama programına Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, kurum müdürleri, STK temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi teknik heyeti ve basketbolcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basketbolcular şampiyon olduklarından dolayı mutluluklarını dile getirdiler.

SABUNCU: BİR İDDİANIN SONUÇLANMASI ÖYKÜSÜDÜR

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Bu mutlu günümüzde, bu kutlama programımızda bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu bir başarı öyküsüdür, bu bir emeğin, bir iddianın sonuçlanması öyküsüdür. Bundan yaklaşık 5 yıl önce Özel İdaremiz bünyesinde kurularak profesyonel basketbol ligine adım atan İl Özel İdaresi Kadın Basketbol Takımımız bu 5 yılın sonunda bu yıl hedefinde zirveye ulaştı ve bu ligde bir basketbol takımının alabileceği her 2 kupayı da hem federasyon kupasını, hem şampiyonluk kupasını alarak ilimizi süper lige temsil edecek şekilde çıkardı. Ben bu organizasyonda bizleri himayesiyle destekleyen Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Elazığ protokolünün tüm değerlerine, tüm STK’lara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu takımın kurulup belli bir aşamaya gelmesine vesile olan eski Genel Sekreterimiz Sayın Nazif Bilginoğlu’na tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: İL ÖZEL İDARESİ BASKETBOL TAKIMININ YANINDA OLACAĞIMIZI İFADE EDİYORUM

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Sizlerle birlikte bir arada olduğumdan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle bir basketbol takımının bir başarı hikayesi. Bu başarı hikayesinin başlangıcına şahit oldum. İlk etapta bu takım kurulduğunda iddiası olmayan, taraftarı olmayan, sadece Elazığlı sporculardan oluşan bir takım iken beşinci senesinde çifte kupayla bizlere mutluluğu yaşattı. Ben bu mutluluğu bizlere yaşatan başta Sayın Valim, Sayın Genel Sekreterim, Eski Genel Sekreterim Nafiz Bilginoğlu, Kulüp Yöneticileri ve sporcu kardeşlerimize, her birine ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum. Siz spor severlere bizleri yalnız bırakmadığınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Belediye Başkanı olarak, İl Özel İdaresi Basketbol Takımının yanında olacağımızı ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜL: BU BAŞARIYI ELAZIĞ’IMIZA GETİRDİKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, “Hiçbir başarı tesadüf değil. Bu başarıda da bugün ziyarete gelmişlerdi 5 yıllık bir emek var. Ben başta Genel Sekreterimiz, bir önceki Genel Sekreterimiz ve takımımıza bu başarıyı Elazığ’ımıza getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu, masanın bu tarafındaki başarı, bir de masanın diğer tarafındaki başarı var. Elazığlı hemşehrilerimizin başarısı var. Onlara da destekleri vesilesiyle çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program daha sonra verilen konser ile sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO: