Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Kadın Buluşmaları” Kültür park Mamurat_ül Aziz salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Eşi Nebahat Yanılmaz, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ İş Mahkemesi Müdiresi Füsun Arslan, basın kuruluşlarında çalışan bayan gazeteci ve köşe yazarları ile çok sayıda eğitimci katıldı.

“BULUŞMALARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, "Bizler Kent Konseyi olarak kadınlarımızın, annelik, kardeşlik misyonlarının yanı sıra, yönetim, ticaret ve iş hayatında daha çok yer alsın istiyoruz. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak sosyal sorumluluk projelerimizle birlikte her ay tematik içerikli gerçekleştirdiğimiz bu buluşmalarımızı önemsiyoruz ”dedi.

“DENGE KURMAK ÇOK FAZLA ENERJİ, KAYNAK VE ÖZVERİ GEREKTİRİYOR”

Elazığ İş Mahkemesi Müdiresi Füsun Arslan ise, “Çalışan kadınların yaşadığı sorunları ele alacağım. Bu bağlamda birkaç nesil önce temel görev evi çekip çevirme olan kadın iş dünyasına girse de halen daha bu sorumlulukları yerine getirmeye devam ediyor. Çalışan kadın hem evi ile ilgilenmek hem iş sorumluluğunu sürdürmek hem de varsa çocuklarıyla ilgilendirmektedir. Tüm bu sorumluluklar arasında denge kurmak çok fazla enerji, kaynak ve özveri gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

“KADINA YÖNELİK ARAŞTIRMALARIN YENİDEN BELİRLENMESİNİ ÖNGÖRMÜŞTÜR ”

Fırat Gazetesi Muhabiri Songül Tursun’da, “Ülkemizde 1980’lerden itibaren kamusal alanda kadın, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet konusu kadınların yerinin yeninden belirlenmesini, kadına yönelik araştırmaların yeniden belirlenmesini öngörmüştür ”diye konuştu.

“GELECEĞE TAŞIYANLAR, HANIMEFENDİLERDİR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Yönetim kademlerinde genelde erkekler önde görünür, ancak bilesiniz ki gerçek manada yönetenler, idare edenler, ortamı oluşturanalar, ortamı geleceğe taşıyanlar, hanımefendilerdir. Bazen anne olarak, kardeş olarak, eş olarak, arkadaş olarak ve yönetici olarak sizlerin verdiği emek elbette çok büyük bir emek. Bu emeğin altında yatan ise aynen bir Hz. Havva gibi, Hz. Ayşe gibi bir nene hatun gibi yeri geldiği zaman zerafet incelik güzellik sevgi ve muhabbet yeri geldiğinde ise cesaret, azim ve gayreti ortaya koyanlarsınız ”dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yanılmaz, bayanların ricası üzerine tekrar sahneye çıktı ve tasavvuf müziğinin sevilen kasidesi 'şem'a yanan pervaneler' parçasını seslendirdi.

Program daha sonra Fatih Çakar’ın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle devam etti.