Elazığ'da, Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle "Kadına şiddete hayır" etkinliği düzenlendi.

Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, uğradıkları şiddetle hayatını kaybeden kadınların isimlerini giydikleri beyaz eldivenlere yazdı.

Daha sonra eldivenli ellerini kırmızıya boyayan öğrenciler, oluşturulan siyah panoya bastı.

Panolar farkındalık yaratmak amacıyla kentin belirli yerlerinde sergilenecek.

EĞİT: ONLAR SESSİZCE CAN VERDİLER

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, “Bugün Elazığ Gençlik Merkezi İl Müdürlüğümüzle beraber son zamanlarda haber bültenlerinde üzülerek izlediğimiz kadın cinayetlerine nasıl bir farkındalık yapalım diye düşündük ve Gençlik Merkezi İl Müdürlüğümüzün, Serkan beyin destek ve katkıları ile kadın cinayetlerine uğrayan annelerimizin, kardeşlerimizin adını eldivenlere yazdık. Onların kalplerimizde olduğunu “Kadına Şiddete Hayır” yazılı panoya ellerimizi yapıştırıp sessizce buna hayır dedik. Çünkü onlar sessizce can verdiler” dedi.

EĞİT: HİÇBİR ZAMAN İÇİMİZ EL VERMEDİ

Erhan Eğit, “Her defasında şunu söylüyoruz, Türk kadını şiddet haberleri ile değil kahramanlıklarıyla anılmış bir silsiledir. Evladının üzerindeki battaniyeyi alıp mermilere sarmış annelerimiz, Bingöl’de bombanın üzerinde çocuklarını bırakıp atlayan yine bizim annelerimiz. Tanımadığı bir insana böbreğini veren annelerimizi haber bültenlerinde izledik.  Kadının bu şekilde can vermesine hiçbir zaman içimiz el vermedi. Onların sessizce yok olduğu gibi bizler sessizce hayır dedik. Bu kapsamda yaklaşık 80’e yakın arkadaşımızla birlikte bu eylemi gerçekleştirdik” diye kaydetti.

SİS: BU ŞİDDET NE İLK NE SON OLUYOR

Elazığ Gençlik Merkezi Müdürü Serkan Sis de, “Biz burada şiddetin dili, dini, ırkı olmaz düsturu ile hareket ediyoruz. En son Emine Bulut kardeşimize yapılan şiddetle birlikte ülkemizde bir infial oluştu. Bizde buna dikkat çekmek istedik. Bu şiddet ne ilk ne son oluyor. İnfialde bulunmamızın sebebi görüntüler, video çekimi, oradaki kızımın annesine olan feryadı yüreklerimizi dağladı. Bizde bunu tüm topluma, tüm katmanlara yaymak için böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah bu farkındalık yaratacak etkinlik Elazığ’dan başlayıp tüm ülkeye yayılır. Bizim dinimizde, geleneğimizde, göreneğimizde kadına verilen değer anlatmakla bitmez. Bu kadar önemli bir yerde” ifadelerini kullandı.

GÜLERTAM: EMİNE BULUT İLE SON BULMASINI İSTİYORUZ

Gençlerden Elif Gülertam, kadına şiddetin sona ermesini istediklerini belirterek, "Kadınlara yapılan şiddet için bugün burada toplandık. Emine Bulut ile son bulmasını istiyoruz. Her gün yeni bir kadına şiddet haberleri duyuyoruz ve bunu son olmasını istiyoruz. Kadınlar ve çocuklar bizim için kutsaldır. Bizim dinimizde de bu böyle. Ülkemizde de böyle. Gün geçtikçe insanlar canileşiyor ve bu ailelerin elinde. Aileler çocuklarını bu konuda eğitmeli. Kadına şiddetin son bulmasını istiyoruz. bugün bir farkındalık yaratmak istedik Gençlik Merkezi olarak. Biliyoruz kadına şiddet son bulmayacak ama biz bu cezaları değerlendirmeliyiz” açıklamalarını kaydetti.