Kadına Şiddetin Önlenmesi İçin Yürütülen Çalışmalar Anlatıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma gününde üç kurum bir araya gelerek, şiddetin önüne geçmek için hükümetin yürüttüğü çalışmalara dikkat çektiler.

Kadına Şiddetin Önlenmesi İçin Yürütülen Çalışmalar Anlatıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ortak bir çalışmaya imza attı.

Bir alışveriş merkezinde bir araya gelen kurum temsilcileri, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için yürütülen çalışmalarını vatandaşlara anlattılar.

KENÇ: MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ ADINA SIKINTILI BİR DURUMDUR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, “Temel amacımız toplumda bir farkındalık yaratmak. Özellikle 3 tane devletimizin devasa kurumu bu konu hakkında çalıştı. Cennet anaların ayaklarının altındadır diye bir dinin mensuplarının geldiğimiz noktada kasına şiddetle mücadelede zorlanması gerçekten Müslüman Türk Milleti adına da sıkıntılı bir durumdur. Bizleri yetiştiren, bu yaşa getiren annelerimizin, bacılarımızın, kadınlarımızın hakkı gerçekten şiddete maruz kalmak değil. Özellikle buradan topluma, hükümetimizin, devletimizin, STK’larımızın bir mesajı olarak lütfen sorunlarımızı konuşarak halledelim. Konuşarak halledemediğimiz konularda lütfen psikolog, psikiyatri desteği alalım” dedi.

DÖNMEZ: FARKINDALIK OLUŞTURMAKTAYIZ

Programa katılan, stantlardan bilgiler alan Vali Yardımcısı Mehmet Feyzi Dönmez, “Kurumlarımızın katılımı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Jandarmamız ve Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte bir organizasyon yapmaktayız. Bu şekilde kadınlarımızın şiddetten korunması için bir farkındalık oluşturmaktayız” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137