Kadınlar, Cinsel İstismar Olayını Kınadı; İdam İstedi

Vefa Derneği Kadın Kolları öncülüğünde Elazığ’daki kadınlar bir araya gelerek, cinsel istismar olaylarına tepki gösterdi. Kadınlar,bu tür olayları yapanların ve ön ayak olanların idam ile cezalandırılmasını istediler.

Kadınlar, Cinsel İstismar Olayını Kınadı; İdam İstedi

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve tacizlere bir yenisi daha eklenince ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da binlerce kişi isyan etti.

 Elazığ’da da Vefa Der Kadın Kolları Öncülüğünde, Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Kadın Kolları ile birlikte anneler bir araya gelerek,cinsel istismar olaylarına tepki gösterdi.

İDAM CEZASININ KESİNLİK İLE VE KESİNLİK İLE ÇIKMASINI İSTİYORUZ”

Vefa Der Kadın Kolları Genel Başkanı Zarife Dal, Çocukların cani insanlar tarafından ölüme sebebiyet verecek derece cinsel istismara maruz kaldıklarını dile getirerek, İdam istediklerini belirterek “ Caniler, pislikler çünkü küçücük bir bebek o tür bir davranışı asla ve asla maruz kalmamalı. Hiçbir çocuk hiçbir bayan o tür davranışa maruz kalmamalı. Biz kadınlar olarak eminim ki herkes mustarip. Biz bu konuda eminim ki kesin kararlıyız. Cumhuru reisimizin dediği gibi halkım isterse idam cezası gelecek. Biz de kadınlar olarak bu idam cezasını getireceğiz. Çocuklarımızı kurtaracağız. Biz nasıl geçmişte parkta oynuyorsak çocuklarımız da o parkta oynayacak. Biz o tür insanları yaşatmayacağız yaşatmayacağız. Be kesin kararımız. Hangi bürokraside hangi kademe ne gerekiyorsa yapacağız. Ben bu kadınlarımın kızlarımın hakkını gerekli yerlere bildireceğim. Canım pahasına da olsa bu davayı sürdüreceğim. Bu insanlar gerçekten bu konuda hassas. Bu hassaslığı da unutamam. Bütün yetkili mercilere de sesleniyorum. Burada idam cezasının kesinlik ile ve kesinlik ile çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÜÇÜK ÇOCUKLARIMIZIN KADINLARIMIZIN BEDENLERİNE RUHLARINA EL UZATMAYALIM”

Bakkallar ve Bayiler odası Kadın Kolları Başkanı Leyla Yıldırım’da bir daha ülke olarak bu tür olaylarla karşılaşmak istemediklerini belirterek “ İdamı elbette ki istiyoruz. Biz onları yüreğimizde binlerce kez astık. Acımız çok derin. Çok yaralıyız. Lütfen değerli halkımız bir birimizden ayrılmadan kardeşçe dostça hep beraber yaşayalım. Lütfen küçük çocuklarımızın kadınlarımızın bedenlerine ruhlarına el uzatmayalım lütfen. Örtümüz ile cinsiyetimiz ile kimliğimiz ile değil de şahsiyetimiz ile konuşalım burada” diye kaydetti.

Anne Başak Kaplan’da ibret için sadece cinsel istismar yapanların değil, bunlara ön ayak olanlarında idam edilmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 17:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137