Halk Eğitim Merkezi ve Kırmızı Montlular Gönüllüler Hareketi iş birliği ile kadınlara yönelik giyim teknolojileri kursu açıldı.

TABAR: MESLEKLERDE İLERLEMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Açılan kursta eğitim alan kadın kursiyerlerin Organize Sanayi Bölgesinde istihdam edileceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Hanımefendi kursiyerlerimiz bizden almış oldukları girim üretim teknoloji konularındak kurslarda elde ettikleri bilgi ve deneyimlerle organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda işe başlayacaklar. Bugün başlayan bu kursun nihayetinde orada istihdam edilmelerine olanak sağlayacak. Biz böyle güzel projelerin parçası olmaktan mutluyuz. Zaten bakanlığımızın modüler programındaki modüllerin çoğu mesleki eğitimler alakalı. Biz de bundan sonra ki çalışmalarımızda mesleki eğitime ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımıza yeni meslek öğreteceğiz. Bulundukları mesleklerde ilerlemelerini sağlayacağız veya meslek değiştirmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

EĞİT: GİYİM TEKNOLOJİLERİ DİYE BİR KURSU BAŞLATIYORUZ

Elazığ’ın tekstil yatırımlarını desteklediklerini ifade eden Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi Kurucu Başkanı Erhan Eğit de, “İlimiz tekstille alakalı çok ciddi yatırımlar almaya başladı. Bizler de ilimizde bir şeyler yapmak isteyen, kendi geçimlerini sağlamak isteyen hanımefendilere, Halk Eğitim Müdürümüzün ve Halk Eğitim hocalarımızın yoğun gayretleri ve öz verili çalışmalarıyla beraber bugün burada giyim teknolojileri diye bir kursu başlatıyoruz” şeklinde konuştu.