İlk kez elazigsohaber.com internet haber sitesinden duyduğunuz, “Dubaili Yatırımcılar Elazığ’a Geliyor” haberiyle ilgili Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım açıklama yaptı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın daveti üzerine 24 Temmuz Pazartesi günü Elazığ’a Dubaili yatırımcılar gelmiş ve Dubaili yatırımcılar şehir de iki gün boyunca incelemelerde bulunmuşlardı.

Dubai Merkezli uluslararası Yatırım firması Armada Holding Sahibi Mohammad Rahif Hakmi, Firma CEO’su Jamal Abdalla ve Firma Varlık ve Fon Müdürü Ehab Albakri; Sivrice, Keban ve Harput’ta incelemelerde bulunmuş ve yatırım yapmak için araştırma yapmışlardı. Elazığ’ı gezen Dubailerden geçtiğimiz gün müjdeli haber gelmiş ve o müjdeli haberi ilk kez bizden duymuştunuz.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Dubaili işadamlarının yatırım teklifiyle ilgili OSB’de gerçekleştirilen toplantıda konuştu.

Vali Kaldırım toplantıda Dubaili işadamlarının Elazığ’da yatırım yapacaklarını ve kendilerinden 3 bin dönüm arazi talebinde bulunduklarını söyledi.

“3 BİN DÖNÜMLÜK BİR YER TALEP EDİYORLAR”

Kaldırım açıklamasına şöyle devam etti: “Artık yabancı yatırımcılar da geliyor. Dün itibariyle çok büyük Dubaili bir firmayı getirmiştim. Yatırım başvurusunu yaptım. Hem sağlık hem eğitim hem de turizm alanında karma bir yatırım kararı aldılar. Bize başvuru yaptılar. 3 bin dönümlük bir yer talep ediyorlar. İnşallah bunu kendilerine temin ettiğimiz zaman yatırımlarını hızlı bir şekilde yapacaklar. Dolayısıyla Elazığ bu açıdan hem şanslı hem alt yapısı güçlü hem de gelen yatırımcıya bütün imkanları sunabilecek bir donanıma, kapasiteye sahiptir.”

“ÇÖZÜLEMEMİŞ HİÇBİR SORUNU KALMAYACAK”

Yatırımda teşvikin değil, yaşanabilir bir şehrin olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kaldırım, Elazığ’ın çözülemeyecek sorunu kalmayacağını kaydederek, “Hem hükümetimizden hem bakanlığımızdan hem Cumhurbaşkanımızdan şehir olarak müteşekkiriz. Elazığ’ın 3, 4 yıllık periyotta çözülemeyecek, çözülmesi arzu edilen ve çözülememiş hiçbir sorunu kalmayacağını görüyorum. Bunu da bu perspektifle baktığımız zaman devam eden projelerde görüyoruz” şeklinde konuştu.

TOPLANTIDA YATIRIMCILARA DAVET

Vali Kaldırım yatırımcıları Elazığ’a davet ederek, “Bütün yatırımcıları ek yatırımları olursa kendilerini bu kadim şehrimize davet ediyorum. Kendilerini burada görmekten son derece mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.