Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 17 Kasım Atatürk’ün Elazığ’ı ziyareti ile ilgili, “tam 82 yıl önce 17 Kasım 1937 tarihinde Elazığ’ımıza teşrif ederek bu aziz şehre en müstesna ve şerefli günlerinden birini yaşatmışlardır” dedi.

KALDIRIM: ŞEREFLİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞATMIŞLARDIR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve yokluklar içinde yürütülen milli mücadelemizin kahraman komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 82 yıl önce 17 Kasım 1937 tarihinde Elazığ’ımıza teşrif ederek bu aziz şehre en müstesna ve şerefli günlerinden birini yaşatmışlardır. Gölgesinde yaşamaktan şeref duyduğumuz bayrağına sevdalı ve üzerinde yaşamaktan şeref duyduğumuz vatanına aşık Elazığ halkı o gün Ata’sını büyük bir coşku ve sevgiyle karşılamış ve bağrına basmıştır. Bugünü bir kez daha yâd ederken aynı heyecan, sevinç ve gururu bir kez daha iliklerimize kadar yaşıyor ve hissediyoruz. Atatürk’ün sevgi, övgü ve takdirlerine mazhar olma şerefine ermiş aziz Elazığ halkıyla birlikte Atatürk’ün işaret ettiği ve hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma doğrultusunda var gücümüzle çalışma azmi ve kararlığındayız. Atatürk‘ün bereketli, bol azıklı ve müstesna bir şehir olarak nitelendirdiği Elazığ, Ata’sının eşsiz övgülerine ve bıraktığı engin mirasa layık olacak şekilde kültür, sanat, tarım, turizm, sağlık, eğitim, sanayi gibi pek çok alanda ülkesine çok büyük katkılar sağlamakta ve ülkemizin gücüne güç katmaktadır” dedi.

KALDIRIM: AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM

Vali Kaldırım, “Bizlerde Atatürk’ün “Millete efendilik etmek yoktur, hizmet etmek vardır” düsturu ile hareket etmeyi şiar edinerek bu aziz milletimizi, eşsiz vatanımızı ve muhkem temeller üzerine kurulmuş Cumhuriyetimizi yüceltmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ve aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum” diye kaydetti.