Kaldırım: Elazığ İlk Günden Beri Meydanlardaydı

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe kalkışmasının 3. yıldönümü etkinliklerinde Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulundu. Vali Kaldırım, “Elazığ ilk günden itibaren meydanlardaydı” dedi.

Kaldırım: Elazığ İlk Günden Beri Meydanlardaydı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü tüm ülkede olduğu gibi Elazığ’da da Demokrasi Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Elazığ Demokrasi Meydanı’nda Kanal Fırat Televizyonu canlı yayınında özel açıklamalarda bulundu.

KALDIRIM: ÜLKEMİZ YİNE YOLUNA İLELEBET DEVAM EDECEKTİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bence en önemli kısmı çocuklarımız, yavrularımız. Müthiş bir ruh ortaya konuldu, irade ortaya konuldu 15 Temmuz’da. Milletimiz koydu ama bunu gelecek kuşaklara, gelecek nesillere ancak çocuklar üzerinden aktarırız. Onlara ne kadar işleyebilirsek, aktarabilirsek milletimizin o bayrağına, devletine, milletine, milli birlik beraberliğine, vatanına sahip çıkma ruhunu kuşaktan kuşağa aktarabilirsek ki bugüne kadar aktarılmış ki bugöyle bir irade ortaya konuldu, böyle bir kahramanlık ortaya konuldu. Onu gösteriyor. Biz debunu gelecek kuşaklarımıza aktarabilirsek bu ülke inşallah payidar kalacaktır. Bayrak inmeyecektir, ezan dinmeyecektir. Ülkemiz yine yoluna ilelebet devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: BİZE NE MUTLU BÖYLE ŞEREFLİ BİR MİLLETİN MENSUBUYUZ

Vali Kaldırım, “Hem aziz milletimizin zaferi hem de demokrasinin zaferi. Bunu da vurgulamak lazım. Çünkü bu dünya demokrasi tarihine geçecek önemli bir demokrasi hadisesi olayı. O açıdan da değerlendirmek lazım. Bizim milletimiz var olduğundan beri hep ortaya kahramanlık koymuş, şecaatini koymuş hep hayatında mücadelelerle geçmiş, Orta Asya’dan başlayıp Anadolu’yu, Malazgirt’i yurt edinip Çanakkale’sinden İstiklal Savaşı’ndan en zor şartlarda bile ayağa kalkmasını bilen ve pençeleri söküldüğü halde kükremesini bilen bir millet. Dolayısıyla gerçekten yeryüzünde milletlerin en azizi diyebiliriz. Bize ne mutlu böyle şerefli bir milletin mensubuyuz. Böyle bir şerefli milletin hem içinden çıktık hem onlara hizmet ediyoruz. Bu açıdan ne kadar milletimizle övünsek, gurur duysak azdır. Zira en zor şartlarda; İstiklal Savaşı’nda, Çanakkale’de ortaya koyduğu ruhu, 15 Temmuz’da da herkes bittiği dediği anda tanka tüfeğe teknoljiye karşı, savaş uçaklarına karşı çıplak elle başarı elde eden gerçekten tarihte de az rastlanır. Bir kahramanlık örneği ortaya koyan bir millet. Ne kadar şükretsek böyle bir coğrafyada toprakta bu milletin mensubu olarak yaşıyor olmaktan dolayı gurur duysak azdır” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: ELAZIĞ İLK GÜNDEN BERİ MEYDANLARDAYDI

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ burada. İlk günde meydanlardaydı. Türkiye var olduğundan beri hep ön saflarda yer almış bir kale olmuş, kodları sağlam, duruşu sağlam, vatanına, milletine, bayrağına her zaman sahip çıkmış. Ne zaman bir tercih yapmak gerekirse devletinden yana olmuş bir müstesna bir şehir, çok önemli bir şehir. Müthiş bir damar var burada. Bu duruşu her zaman gösteriyor. Fedakarlık yapıyor. 15 Temmuz’da 9 şehit verdi çok önemli. 250 şehidin 9’u Elaızğlı. 12 gazi verdi. Gerçekten müthiş bir kahramanlık ortaya koydular. Ben hem milletimizi meydanlara tekrar davet ediyorum. O gece olduğu gibi o ruhla. Hem de güzel bir programı burada hep beraber icra edeceğiz. Ama en önemlisi çocuklar burada. Yeni kuşaklara, yeni nesillere aktarmayı sağlayacağız” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137