Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Maden İlçesi’ndeydi.

Vali Kaldırım ilçede, tadilatı devam eden Maden hükümet konağında incelemelerde bulundu ve Kaymakam Ömer Büyükergene’den bilgi aldı.Ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun  destekleri restorasyonu tamamlanan 2. Abdulhamit dönemine ait tarihi saat kulesinde incelemelerde bulundu.

“MÜZE Mİ OLACAK İLÇEYE HİZMET Mİ EDECEK”

Vali Kaldırım, incelemelerinin ardından yapmış olduğu açıklamalarda “Tarihi saat kulesinin önündeyiz. Abdülhamit döneminde yapılmış gerçekten simge binalardan birisi. Türkiye’nin az sayıda şehrinde bulunan önemli bir bina. Bunun restorasyon çalışmaları yapıldı. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanımız devreye girdi. Ödenek aktarımı yapıldı ve restorasyon tamamlandı. İlçemize hayırlı olsun yanında hükümet konağı da var. Oda oldukça tarihi ve önemli bir bina. Onunda projesi tamamlandı. En kısa zaman da ödeneğini talep edip, kültür bakanlığına tahsisli bir bina. Ödeneğini talep edip onunda inşallah projesini yapıp artık ne tür işlev veririz onu ilçemiz ile konuşacağız. Vatandaşlarımız ile burada ki aktörler ile müze mi olacak ilçeye hizmet edecek tarihi kimliğini yansıtacak. İlçenin o kadim değerini kimliğini tarihi ile örtüşen bir bina. Önemli bir Osmanlı eseri. Bunu da inşallah projelendirdik. Dosya Kültür Bakanlığına gönderildi. İnşallah en kısa zaman da değerlendirilip buraya da ödenek aktarıldığında bunu da hızlı bir şekilde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“MADEN’İN DE ÖNEMLİ BİR BEKLENTİSİ”

Kaldırım, saat kulesinin, hükümet konağı ile bütünleşeceğini ifade ederek “ Çok büyük bir beklentiydi. Işıklandırması da yapıldı. İnşallah bu bina tamamlandığı zaman çevre düzenlemesi ile çok anlamlı bir proje haline gelmiş olacak. Maden’in de önemli bir beklentisi, önemli bir beklentisiydi. İkisi bütünleştiği zaman bu önemli talepte yerine getirilecek” diye kaydetti.

“SEFERBERLİK İLAN ETTİK. SAHADAYIZ SÜREKLİ ALANDAYIZ”

Vatandaşlarla bir araya gelmeye gayret ettiklerini ifade eden Elazığ Valisi Kaldırım, artan ödeneklerle 2018 yılını Elazığ’da hizmet yılı ilan ettiklerini söyleyerek “ Köylerimizi de geziyoruz, muhtarlarımız ile görüşüyoruz. Vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Yoğun bir programımız var. Yani 38 köyümüz var. Çoğu sorun da azaltılmış durumda maden ilçemizde. Ama bu yıl elliye aşkın projemiz var. 10 milyona aşkın ödenek ayrıldı. Bu yılı zaten hizmet yılı ilan ettik. Herkes seferber, il genel meclis üyelerimiz, personellerimiz, yerel yöneticilerimiz bütün ilçelerimizde bu böyle. Seferberlik ilan ettik. Sahadayız sürekli alandayız. Özel idareden köylerimize, mezralarımıza, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımıza götüreceğimiz hizmetlerinde 3 katına çıkardık. İyi bir ödenek tahsisi yapıldı. İyi bir yatırım oldu. Dolayısıyla hem özel idare kaynakları, talep ettiğimiz kaynak, KÖYDES’ten artan kaynakları ile birlikte gerçekten bu yıl hizmetleri inanılmaz derecede artışmış olduk. Vatandaşlarımız temel sorunu olan içme suyu, yol, sulama suyu ciddi yönde talepleri var. Onları karşılama noktasından, taleplerini gidermek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.