Kaldırım: Üretim Anlamında Başarı Geleceğini Düşünüyorum

İş Kur, ETSO ve Korkmaz Tekstil arasında MEGİP projesi kapsamında protokol imza töreni yapıldı. Törene katılan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kovancılar Bölgesi’nin her alanda kalkınacağına inandığını söyledi.

Kaldırım: Üretim Anlamında Başarı Geleceğini Düşünüyorum

MEGİP Projesi kapsamında Kovancılar’da faaliyet gösteren Korkmaz Tekstil, İş kur ve ETSO arasında protokol imzalandı. Protokolle istihdama kalıcı katkı sağlanacak.

İmza törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kovancılar Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Malatya Ticaret Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İş kur Müdürü Abdullah Balcı, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Korkmaz Tekstil İşletme Sahibi İsa Korkmaz katıldı.

BALCI: İLÇEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, “Mesleki eğitim kursunu nitelikli bir şekilde öğrenip istihdama kalıcı katkı sağlamak üzere bu programı düzenlemiş bulunuyoruz. İş Kur olarak da bu 6 ay süresince asgari ücret tutarında ücretlerini ve genel sağlık-iş kazası meslek hastalığı primlerini ödüyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: ARTIK BU BÖLGEDE BİR OSB KURULMASI ADINA ÖN TALEPLERİ TOPLAMAYA BAŞLADIK

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Toplam istihdam sasyılarını bugün 110’a çıkartık. Daha nice nice yatırımları bu bölge çekecektir, çekmeye devam edecektir. Bu mevcut potansiyeliyle Kovancılar bölgesinde organize sanayi bölgesi yatırımını da planlıyoruz. Sayın Valimizin de himayelerinde Sayın Bakanımızın ziyaretlerinde bu konuyu da dile getirdik. Artık bu bölgede bir OSB kurulması adına ön talepleri toplamaya başladık. İnanıyorum ki birkaç yıl içende Kovancılar, Karakoçan, Palu bölgesi kendilerine has bir organize sanayi bölgesine de sahip olacaklar. İş dünyasının nitelikli eleman personel problemini çözebilme adına MEGİP projesinde hızlı bir şekilde yürümeye devam ediyorum ben” şeklinde konuştu.

AKPINAR: BURADA BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “Özellikle Ticaret ve Sanayi Odamız, İş Kur İl Müdürümüz ve SGK’nın ortaklaşa desteklediği bu projeyi tebrik ediyorum. Bölgemizde 110 bin nüfusumuz var. Bölgemizde istihdam oranı çok düşük. Özellikle insanlarımız kaymakamlığın sosyal yardımlaşma vakfı ve belediyemizde gıda, giyim, geçim talepleri var. Bu bizi üzmektedir. İnşallah yakın gelecekte burası bir tekstil merkezi olacağına biz inanıyoruz. Çünkü bölgemiz, Kovancılar özellikle Karakoçan, Palu, İçme, Tunceli Mazgirt’in tam merkezinde bulunan bir ilçe. İlçemizdeki bu potansiyel Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın da ifade ettiği gibi burada büyük bir potansiyel var” dedi.

KALDIRIM: BU TÜR SONUÇ ODAKLI PROGRAMLARLA EĞİTİLİP HAZIR HALE GETİRİLECEKTİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu bölge gerçekten önemli bir bölge. Kovancılar da, burada hem nüfusu arttıran, nüfus çeken önemli bir merkez konumuna gelmiş durumda. Özellikle etrafında da ciddi bir nüfus yoğunluğu var. Sadece ilçeleri itibariyle değil, etrafında bulunan iller itibariyle de adeta batıya doğru açılan bir kapı. Bir lokasyon, lojistik alanı işgal eden bir ilçemiz. Dolayısıyla önü açık bir ilçemiz. Tabi bu gelişmeyi ve nüfus artışını bizim ekonomiyle, üretimle desteklememiz lazım. Kamu yatırımlarını görüyorsunuz. Cumhurbaşkanımız en son geldiğinde de müjdeleri oldu. Devam den işler var, okul yatırımları var, hastane inşallah yapılacak, adliye yatırımı var devam edecek. KYK yurtları var. Onun dışında hayvancılık ihtisas OSB üzerinde çalışmalar devam ediyor. En son Enerji Bakanımız geldiğinde de kendisi müjdesini verdi. Enerji ihtisas OSB çalışmaları devam ediyor. Bakanımız da zaten kendisi söyledi, yatırımcıyı bulduğunuzda yine yeni OSB’leri açma noktasında yatırımcı hazırsa açık olduklarını ifade ettiler. Dolayısıyla bu bölge sadece tekstil veya belli alanlarda değil, hayvancılıkta da gerçekten organik tarımda, organik üretimde ve bunun yanında enerjide önemli potansiyeli olan bir merkez, bir cazibe merkezi olmaya aday bir yer. İnsan kaynağı da bu tür sonuç odaklı programlarla eğitilip hazır hale getirilecektir” diye ifade etti.

KALDIRIM: ÜRETİM ANLAMINDA BAŞARI GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Elazığ Valisi Kaldırım, “Yaptığımız temaslarda, ziyaretlerde, gerekse ilçe yöneticilerinin yurt dışında yaptıkları ziyaretlerde, Ticaret Odamızın yaptığı çalışmalarda bunu da memnuniyetle görüyoruz. Ki bugün Kovancılar’da bulduğumuz sıcak termal kaynağı 5 yıldızlı ir otel yapmak üzere temeli atmaya hazır bir yatırımcı var. Bu bölgenin ne kadar gelişeceğini, aslında potansiyelin ne kadar yüksek olduğunu, ne kadar cazip olduğunu ve yatırıcısının da geri dönmeye ne kadar hazır olduğunu gösteriyor. Biz dersimize inşallah iyi çalışırsak, konulara iyi çalışırsak, yatırımcının peşinde koşarsak, yatırımcının işlerini kolaylaştırırsak, yatırımcının altına kırmızı halıyı serersek işlerin kolay olacağını görüyorum. Bir kaynak var, finansman var, devlet teşvikleri destekleri inanılmaz. Burada yerelde kalkınma ajansımız genelde gerçekten teşvik sağlayan gerek Ticaret Bakanlığımız, gerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız gerçekten güzel imkanlar sunuyorlar. Önemli olan; biz bunları doğru kullanalım, u havuzdan fazlasıyla payımızı alalım, odaklı çalışalım, tematik çalışalım, başarıda gelecektir. Kovancılar ölçeğinde ben bölgede de ciddi bir istihdam anlamında, üretim anlamında başarı geleceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların Ardından ETSO,İŞ Kur ve Korkmaz Tekstil arasında MEGİP  protokolü  imzalandı.

İmza törenin ardından tekstil işletmesi ziyaret edildi.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 19:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137