Ceza ve Tevkif Evleri Müfettişi Hemşerimiz Çağdaş Yurt, günün anısına Kaymakam Bıçak, Kanal Fırat Televizyonu Spor Koordinatörü ve Program Yapımcısı Coşkun Kamaç, Program Yapımcısı Mustafa Gür ve Kanal 23 Spor Müdürü Ceyhun Gül, Kale Kaymakamlığı görevine başlayan Abdulselam Bıçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Bıçak, 1992 yılında Kovancılar İlçesi’nde doğdu.

İlköğretim ve liseyi Elazığ’da okudu. 2014 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Bıçak, 2018 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Tatvan İlçesi’nde Kaymakamlık stajını tamamlayan Abdulselam Bıçak, Burdur-Karamanlı ve Antalya İbradi İlçelerinde toplam 13 ay Kaymakam Vekilliği yaptı.

Son yayımlanan kararname ile Malatya İli, Kale Kaymakamlığına atanan Abdulselam Bıçak, görevine başladı.

BIÇAK: KENDİ MEMLEKETİMİZDE ÇALIŞIYOR GİBİ HİSSEDİYORUZ

Elazığ’dan giden heyeti makamında ağırlayan Kaymakam Bıçak, “Kale memleketimizden bir parça sayılır. Arada bir baraj ayırıyor Baskil ve Kale’yi. Birçok noktada benzerliklerini görüyoruz aslında. İnsan yapısı, kültürel yapı, coğrafik yapı, her iki ilçenin kayısısı aynı. O yüzden ayırmak çok zor. Kendi memleketimizde çalışıyor gibi hissediyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Daha önce çalıştığımız yerlerde yaptığımız hizmetler burada yaptıklarımızdan bir tık farklı olacak çünkü burası bizden bir yer. İnşallah kazasız belasız hizmetler yapmayı Allah bize nasip eder. İnşallah hayırlı hizmetler yapıp halkın duasını alıp ayrılırız diye düşünüyoruz” dedi.

BIÇAK: YAKLAŞIK 330 TANE KONUT YAPILIYOR

Elazığ depreminden Kale’nin de etkilendiğini belirten Abdulselam Bıçak, “Deprem sürecinde biz yurt dışındaydık. Haberi alır almaz geldik. 6.8 şiddetinde bir deprem. Elazığ’ın büyük bir yıkıma uğradığını düşündük ve öyle oldu. Pandemi süreci ile birlikte Elâzığ’da görev alma imkanımız oldu. Elazığ’da çalıştık bu süreçte. Hakikatten yıprandı. Elâzığ, Kale, Pütürge, Doğanyol baya etkilendi. Kale’de mağdur olan ilçelerimizde. Yaklaşık 800 konutumuzda ve Adliyemizde, depoda ahırda tahribat ağır hasar var. Sağ olsun devletimiz bizden önceki kaymakamımız çalışmalar yapmışlar. Şu an devam eden inşaatlar var. Yaklaşık 330 tane konut yapılıyor ve iki köyümüzde şu an yerinde yapım devam ediyor. Tabi Kale’de bir yıpranma var. burada Kale ilçemizde evlerin kerpiç yapıda olması, en az 50-60 yıllık olması etkilemiş. Çok şükür bir can kaybı, yaralanma yok. İnşallah sürecin üstesinden geleceğiz. Konutlarımız bitmek üzere. Kış gelmeden konutlarımızı Cumhurbaşkanımızın katılımı ile yapılacak açılış töreninde teslim edeceğiz. İnşallah mağduriyetler kısa sürede giderilecek. Bu bir şanssızlık mı? Biz öyle görmüyoruz. Bu şansızlık değil görevdir. Görevde ne olursa ifa edilecektir. Bunda bir sakınca yok bizim için” ifadelerine yer verdi.

Ziyarette Ceza ve Tevkif Evleri Müfettişi Hemşerimiz Çağdaş Yurt, günün anısına Kaymakam Bıçak’a tablo takdim etti.