24 Ocak depreminden sonra binaların hasar tespiti için sahada olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli adına açıklama yapan Bayındır Memursen Şube Başkan Vekili Metin Kalkancı, “7/24 sahadaydık” dedi.

KALKANCI: ANLIMIZIN AKIYLA ÇALIŞTIK VE ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEKTEYİZ

Bayındır Memursen Şube Başkan Vekili Kalkancı, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışmakta olan kamu çalışanları olarak vatandaşlarımız ailesi ve yakınlarını deprem esnasında güvenli yerlere yerleştirmek ile meşgulken bizler depremin ilk olduğu andan itibaren idarecisi ve tüm personeliyle görevimizin başında yer aldık. Bir yıl içerisinde 2 büyük deprem yaşayan ilimiz hafta sonu, tatil demeden vatandaşlarımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için kanunlara yönetmeliklere uygun şekilde bakanlığımız ve ilimizdeki diğer kamu kurumlarıyla birlikte koordinasyon içerisinde anlımızın akıyla çalıştık ve çalışmaya devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

KALKANCI: MESAİ SAATİ GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞTIK

Kalkancı, “Tüm kurumlarda esnek çalışma ile çalışırken bizler mesai saati gözetmeksizin harcadığımız emek kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bizlerin de bu şehrin birer ferdi olarak yaşanan depremde bizler de etkilendiğimizi, evinin ağır hasardan yan yatmasına rağmen gelip hasar tespitine devam eden kurum çalışanlarımızın olduğu göz ardı edilmemelidir” şeklinde konuştu.

KALKANCI: İKİNCİ DEPREMDE DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETTİ

Başkan Vekili Kalkancı, “24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 86 bin 595 bina yıkılmış, yaklaşık 281 bin bağımsız bölüm incelenmiş, bunlardan 16 bin 606 adeti ağır hasarlı ve acil yıkılacak bina olarak teslim edilmiştir. Son olarak 27 Aralık 2020’de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde 38 bin 548 bağımsız bölüm incelenmiş, 983 orta hasarlı olan binadan 884 adet bina ağır hasara dönüştürülmüştür” dedi.