ABD’nin Kudüs İsrail’in başkenti olsun kararına tepkiler Türkiye’nin dört bir yanında olduğu Elâzığ’da da çığ gibi büyüyor.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, ABD Başkanı Donald Trump’un, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından tepki gösterdi.

“BU İSLAM İÇİN ARTIK BİR CİHAT MESELESİDİR”

Amerika’nın aldığı kararı şiddetle kınadıklarını söyleyen Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “Amerika’nın 2 gün önce aldığı kararı biz şiddet ve nefretle kınıyoruz. Kudüs İslam aleminin kırmızı çizgisidir. Hiçbir zaman bunlar amellerine ulaşamayacaklardır. Kudüs İslam’ın ilk kıblesi. Peygamber efendimizin miraca ilk yükseldiği yer. Orası küçük bir kara parçası değil. İklimi de coğrafyası da biz Müslümanlar için çok önemlidir. Amerika yıllardır bebek öldürmeyi, İsrail ile birlikte kan akıtmayı çok iyi bilirler. Ama bilsinler ki bu İslam için artık bir cihat meselesidir. Hiçbir İslam ülkesi ve Müslüman halk buna tarafsız ve karşılıksız kalmayacak, tarafını gösterecek. Bunlarda bizim kırmızı çizgilerimizdir. Artık bu cihat zamanı gelmiştir. Her zaman biz hükümetimizin ve İslam aleminin yanında olacağız. Hiçbir zaman bu taşlama şirketlerine pirim vermedik vermeyeceğiz. Bunlar Ortadoğu’da ne kadar mazlum Müslüman halk varsa öldürmeye öldürtmeye kanını emmeye alışmışlar. Bunların önü kesilecek. Rabbim tüm Müslüman alemini korusun ”dedi.

“YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKLARDIR”

Ak Parti Sivrice İlçe Başkanı Cemal Babür ise, “Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez olarak gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurulan terör örgütlerini bahane ederek biz Müslümanların iradelerini bahane etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır” ifadelerini kullandı.