Türkiye Spor yazarları derneği 58. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Spor Yazarları Derneği ( TSYD) 14 Nisan 1963 yılında kuruldu.

Bakanlar Kurulu kararıyla adının önüne Türkiye ibaresini alan TSYD, spor muhabiri, yazarı, foto muhabiri, televizyoncusu, internet yazarları, kameramanı ile güçlü bir meslek kuruluşudur.

Spor Yazarları Derneği ülkedeki spor müsabakalarında akreditasyonu yapan kuruluştur. Daha da açıkçası gazetecilerin spor müsabakalarını izlemesiyle ilgili her türlü organizasyon ve girişimini Türkiye Spor Yazarları Derneği  yapmaktadır.

Stadyumlardaki basın tribünlerinin kontrolünü yine Türkiye spor yazarları derneği yapmaktadır.

Türkiye Spor Yazarları Derneği; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonlar ile tam bir uyum içinde çalışmaktadır.

Türkiye Spor Yazarları Derneği aynı zamanda AİPS (Uluslararası Spor Basını Birliği)’nin Türkiye’deki temsilcisidir.

KAMAÇ: TSYD ELAZIĞ OFİSİ EN KISA SÜREDE AÇILACAK

TSYD  il temsilcisi Coşkun Kamaç, “TSYD’nin 58. Kuruluş yıldönümünü kutlu olsun. TSYD, Türkiye genelinde 2000’e yakın üyesi, 11 şubesi ve 81 ilde temsilciliği bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin aynı zamanda kamu yararına çalışan önemli bir dernek. TSYD Elazığ ofisinin açılması için hazırlıklar ve çalışmalar yapmaktayız. Amatör Spor Evi binası içerisinde TSYD Elazığ ofisi en kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz” diye kaydetti.