Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da alınan tedbirlere vatandaşların çoğunluğu uyuyor.

Yasak ve evde kal çağrılarına uyanlar için sosyal medyadan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "20 Yaş Altı, evdeyiz değil mi. Bende sizin gibi iki gündür evden çıkmıyorum, aileme, sevdiklerime vakit ayırıyorum. Bol bol kitap okuyorum. Siz de aynısını yapın, pişman olmazsınız. Aşağıda sizinle paylaştığım kitabı okuyorum. Siz arkadaşlarınıza hangi kitabı önerirsiniz" paylaşımında bulunmuştu.

Vali Kaldırım’ın sosyal medyadan paylaşımına gençler yoğun ilgi gösterirken, kısa sürede kampanyaya dönüşüp binlerce kitap toplandı.

Bunun üzerine Vali Kaldırım’ın talimatıyla, AFAD, UMKE ve Kızılay’dan oluşan özel bir ekip kuruldu, ‘Sen yeter ki evdekal, biz gönülden yardıma hazırız’ sloganıyla talepte bulunan gençlere, toplanan kitaplar teslim edilmeye devam ediyor.

“AİLELERE KİTAP DAĞITIM PROGRAMIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Koronavirüs hastalığı Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda 20 yaş altı çocuk ve gençlerimiz için sokağa çıkma yasağı uygulandığı bu süreçte, Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın sosyal medyada başlatmış olduğu kitap okuma kampanyası çerçevesinde hem evlerinde kalıp sağlıklı olmaları hem de kendilerini geliştirmek adına yürütülen bu etkinlikte talepte bulunan ailelere kitap dağıtım programımız devam etmektedir” denildi.