Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: “Elazığ’dan KDK’ya Bin 456 Başvuru Yapıldı”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’na Elazığ’dan yapılan başvuru sayısını açıkladı. Elazığ’da toplamda bin 456 başvuru olurken en fazla başvuru ekonomi maliye ve vergi konularında oldu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: “Elazığ’dan KDK’ya Bin 456 Başvuru Yapıldı”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, bir dizi temasta bulunmak üzere dün Elazığ’a geldi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç programı kapsamında ilk olarak Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı makamında ziyaret etti.

Bugün de Elazığ’daki temaslarını sürdüren Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Basın kuruluşları ile bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ’dan Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvuru istatistiklerini de açıkladı.

Elazığ’da Toplamda 1456 başvuru olurken en fazla başvuru ekonomi maliye ve vergi konularında oldu.

Açıklanan verilere göre Adalet, milli savunma ve güvenlik konusunda 153, Ailenin korunması konusunda 1, Bilim, sanat, kültür ve turizm konusunda 7, Çalışma ve sosyal güvenlik konusunda 94, Çocuk hakları konusunda 27, Eğitim-öğretim, gençlik ve spor konusunda 126, ekonomi, maliye ve vergi konusunda 424, enerji, sanayi, gümrük ve ticaret konusunda 17, engelli hakları konusunda 13, gıda, tarım ve hayvancılık konusunda 1, insan hakları konusunda 53, kadın hakları konusunda 1, kamu personel rejimi konusunda 366, mahalli idarelerce yürütülen hizmetler konusunda 32, mülkiyet hakkı konusunda 20, nüfus, vatandaşlık, mülteci ve sığınması hakları konusunda 15, orman, su, çevre ve şehircilik konusunda 35 başvuru yapıldı.

Verilere göre en az başvurunun yapıldığı alanlar Ailenin korunması, gıda, tarım ve hayvancılık ve kadın hakları oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137