Kamu Sen, Merkezi Bütçe Tasarısından Umutlu

Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, Merkezi Bütçe Yasa Tasarısında memurların lehine bir karar çıkacağını umduklarını söyledi.

Kamu Sen, Merkezi Bütçe Tasarısından Umutlu

Kamu Sen, TBMM’de yapılacak bütçe görüşmelerinde memurların unutulmaması için önceki gün çağrıda bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderlerine mektup göndermişti.

ÇERKEZ: MEMURLARIN LEHİNE BİR ŞEYLER ÇIKAR DİYE UMDUK

Kamu Sen il Temsilcisi Atilla Çerkez, “Biz sahalara indik, bunun bir evveliyatı vardı. Niye indik? Öncelikle süreci bir hatırlayalım. 2020 ve 2021 yılı için memur ve memur emeklilerine 2018-2020 yılı için %4+4 2021 yılı içinde %3+3 zam öngörüldü, toplu sözleşme imzalandı. Buradan artık geriye dönüş yok. Elektriğe, doğalgaza, gıdaya, kiraya ve sizler medya mensubusunuz gazetelere ve dergilere gelen zamlar ortada. Önümüzde kış. İnsanların mutlaka elektrik harcamaları, gıda harcamaları bunlar daha da artacak. Verilen zamların yetersizliği ortada. TÜİK burada yıllık enflasyonu %8.5 gibi bir rakam açıkladı. Ancak onu çok dikkate almıyoruz. Çünkü onu devletin Maliye bakanlığı da dikkate almıyor. Nasıl almıyor? Devletin Maliye Bakanlığı yeniden değerleme oranı dediğimiz her yıl ekim kasım ayında yapılan, yani güncelleme dediğimiz bizlerin devlete vermiş olduğu vergileri güncelledi, burada 22.58 gibi rakama ulaştı. Yani taşıtınız varsa, emlak ya da daha değişik vergiler ödüyorsanız önümüzdeki yıl 22.8 vergi ödeyeceksiniz. Belki aldığımız zamlar nedir? %8.2. dolayısıyla biz sendikacıyız. Biz 2019 yılı Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmelerden sonra insanlara artık her şey bitti, 2021 yılının Ağustos ayını bekleyeceğiz diyemeyiz. Dolayısıyla şu anda Türkiye Kamu Sen sorumlu sendikacılık örneği göstererek, şu anda mecliste görüşülen merkezi bütçe tasarısını fırsat olarak değerlendirdi. Bu merkezi bütçe tasarısında memurların hem maaş artışları ile ilgili bir güncelleme hem de bekleyen sorunlarla ilgili, sözleşmelilerle ilgili mülakat vergi oranları daha değişik kapsamda iyileşmeler için bir farkındalık oluşturmak maksadı ile dün belirttiğimiz gibi 81 ilde sahada eylemlerimizi yaptık. PTT şubelerine gittik, Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanı yardımımıza ve diğer siyasi partilerin gurup başkan vekillerine bu durumu özetleyen mektuplarımızı gönderdik. İnşallah Aralık ayı sonu gibi çıkmasını beklediğimiz Merkezi Bütçe Yasa tasarısından memurların lehine bir şeyler çıkar diye umduk” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 01:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137