Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların Elazığ’daki şubeleri, memur maaşlarına yapılan zammı protesto etti.

Öğretmenevi önünde toplanan Kamu Sen’e bağlı sendika başkan ve üyeleri adına konuşan Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, Memurların ortalama 160, emeklilerin 100 lira zamla 6 ay idare etme zorunda kalacaklarını söyledi.

ÇERKEZ: MEMURUN, EMEKLİNİN BELİ İYİDEN İYİYE BÜKÜLMÜŞTÜR

Atilla Çerkez, “Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları 2019’da gerçekleştiği ilan edilen resmi enflasyonun kat ve kat üzerindedir. Eğitim, sağlık, ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. İlaca %46, giyime %33, gazeteye %28, dergiye %51 zam gelmiş, memurun, emeklinin beli iyiden iyiye bükülmüştür” dedi..

ÇERKEZ: BU YILDA MAAŞLARIN ERİYECEĞİ, ALIM GÜCÜNÜN DÜŞECEĞİ AÇIKTIR

Çerkez, Ekonomi ile maaş zamlarının ilişkisi kesildiğini kaydederek, “Yeniden değerleme oranları %22.58 olarak belirlenirken memur maaşlarına %4+4 zam yapmak hangi vicdanla, hangi adalet anlayışı ile bağdaşır? Gerçekler ortadayken çocuk parası, aile yardımı, doğum, ölüm yardımları, ek ödemeler, ek dersler, fazla mesai ücretleri ve tazminatlara da ayrıca bir artış yapılmamıştır. Duruma bakıldığında bu yılda maaşların eriyeceği, alım gücünün düşeceği açıktır” diye kaydetti.

Atilla Çerkez’in konuşmasının ardından Kamu Sen üyeleri, bordrolarını yaktı.