1 Ocak 2020 ile birlikte uygulamaya konulan dijital takograf ile 9 saatlik seyahat süresinin uzatılması başta olmak üzere, evrak, nonaj, muayene ve korsan nakliyeciler ile ilgili yaşadıkları sorunların çözüme kavuşmasını bekliyor.

Kamyoncu esnafı uygulamaya konulan düzenlemelerin herhangi bir altyapısı olmadığını ileri sürerek, özellikle sürüş saatlerinin 9 saatten 12 saate çıkarılmasını istiyor.

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman’da uygulamaya konulan düzenlemede iyileştirme yapmak için masaya oturmak istediklerini belirterek, el birliği ile bu sorunu çözmek istediklerini kaydetti.

TORAMAN: MASALARA OTURULUP YENİDEN İYİLEŞTİRME YAPILMALI

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “ Tabi bizim tek amacımız bunun tekrar yeniden iyileştirme şeklinde olup, bakanlık nezdinde, genel müdürlük nezdinde temsil edilen bizlere bağlı bakanlık nezdinde masalara oturulup yeniden iyileştirme yapılmasına gönlümüz bundan yana. Sizlerden tek bir ricam arkadaşlar el birliği ile bu işi yapacağız, gönül birliği ile yapacağız. Birbirine sitem ederek, ona kızarak değil fiyat konusunda bende mustaribim.” diye kaydetti.

TORAMAN: AMACIMIZ, ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK

Toraman, “Kamyoncu esnafımıza fiyatın belirlenmesini il bazında yapılsın. Diğer bir konu K belgelerine tahsis hakkı teşhir hakkı verilsin artık plakaya dur denilsin. Takograf saatinin 9 saatten 12-13 saate tabi kanuni yoldan çıkarılması. Bir araç bir kişinin bağ kurunu sigortasını ödeyemezken ikinci bir şoförün kullanması esnafı tamamen bertaraf edecektir.