15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü için çeşitli faaliyetler düzenlenmeye devam ediyor.

Elazığ Sağlık Müdürlüğü, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit ve gazi olanların anısına, kan bağışı etkinliği düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden de Demokrasi ve Milli İrade Günü’nde anlamlı bir etkinlik geldi.

İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, sağlık çalışanlarının 15 Temmuz sürecinde önemli rol oynadıklarını belirterek “Vatan evlatlarının kanı dökülmesin biz hayırlı işler için kan verelim” ifadelerini kullandı.

Akkuş yaptığı konuşmada, “1 yıl önce yaklaşık bu zamanlarda bu ülkenin içinden kendi silahlarımızla üzerimize saldıran hain bir çetenin girişimi ile bu darbe girişimi yine kahraman milletimizin ve silahlı kuvvetlerimizin desteği ile püskürtülmüştür. Kurtuluş Savaşı olsun, Çanakkale Savaşı olsun bunlardan nasıl kan döktük bunun atlattıysak, ülkenin kahraman evlatları yine silahlı kuvvetlerle el ele vererek, tankların önüne yerlere yatarak, kanlarını dökerek yine buna engel oldular. Yine bu süreçte sağlık çalışanları, gerek hastanede çalışan personeli, acilleri ile gerek 112 ambulanslarıyla her noktada özeliyle, kamusuyla, üniversitesiyle bu süreçte aktif olarak görev aldılar. O günden beri de 7/24 hizmetlerine devam etmekteler” dedi.