Diyabetiniz varsa, kan şekerini düşürmek sadece kısa vadeli bir hedef değildir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre kalp, böbrek, göz ve sinir hastalıkları dahil diyabet komplikasyonlarının önlenmesine veya geciktirilmesine yardımcı olur. Hastalığın seyrini tamamen değiştirebilir. Uzmanlar birkaç temel yaşam tarzı değişikliği yapmanın bazen ilaç ihtiyacını ortadan kaldırabileceğini söylüyor.

1. KARBONHİDRAT ALIMINIZA DİKKAT EDİN

Tip 2 diyabetli kişiler için karbonhidratlara dikkat etmek önemlidir. Kan şekerinizin potansiyel olarak dalgalanmasına neden olan karbonhidratlardır. CDC'ye göre ne kadar egzersiz yaptığınız, kilonuz ve yaşınız şekerlerin sisteminizde ne kadar süre kalacağını etkileyebilir . Diyabetli kişiler için tipik bir başlangıç ​​noktası, CDC'ye göre karbonhidrat alımını günde 200 ila 245 gram (g) ile sınırlamaktır; bu, günlük kalorilerinizin yaklaşık yarısı kadardır.

2. BÜYÜK ÖĞÜNLER YEMEKTEN KAÇININ

Karbonhidratları kontrol altında tutmanın bir yolu, ölçülü yemek yemektir. Uzmanlar gün boyunca vücudunuzu beslemenin kan şekeri seviyenizi düzenlemeye ve iniş ve çıkışları önlemeye yardımcı olduğunu söylüyor. Yiyeceklerinizi bir güne yayıp yemelisiniz.

3. LİFLİ BESLENİN

Lif, kan şekeri yönetimi için göz önünde bulundurmanız gereken başka bir besindir. Eylül 2017'de yayınlanan bir incelemeye göre, lifli beslenmek kilo yönetiminde de rol oynar ve kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltabilir.

4. YETERLİ UYUYUN

Uzmanlar zayıf veya sınırlı uykunun vücut kimyasını etkilediğini ve daha fazla uyumanın kan şekeri kontrolüne yardımcı olduğunu söylüyor. Şubat 2015'te yayınlanan küçük bir araştırmaya göre, kronik uyku eksikliği tip 2 diyabet riskine katkıda bulunabilir. Araştırmacılar, art arda üç gece sadece dört saat uyuyan sağlıklı gönüllülerin kanlarında daha yüksek yağ asidi seviyelerine sahip olduğunu ve bunun da insülinin kan şekerini düzenleme yeteneğini yaklaşık yüzde 23 oranında azalttığını buldu. Harvard Tıp Okulu Uyku Tıbbı Anabilim Dalı'na göre, uyku eksikliği obezite, kalp hastalığı ve felç gibi diğer sağlık koşullarıyla da bağlantılıdır.

5. KİLO VERİN

Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'ne göre, ekstra kilo taşımak, insülin direncinin ana nedenlerinden biridir ve kan şekerini düşüren hormonun düzgün çalışmasını engeller.