Kanal Fırat'a Türkiye'nin En İyi Yerel Kanalı Ödülü Verildi

Şehrin tanıtımına büyük katkıları olan ve Elazığ’dan dünyaya açılan Kanal Fırat Televizyonu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği ve İletişim Fakültesi Öğrencilerinin oylarıyla Türkiye’nin en iyi yerel kanalı seçildi. Ankara’da gerçekleşen ödül töreninde  Prof. Dr. Yasemin Açık Kanal Fırat Televizyonu’nun ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Devlet, siyaset, iş dünyası ve medya çevrelerinden seçkin  bir katılımın olduğu ödül töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar ilk defa yerel bir televizyon kanalına ödül verdi.

Kanal Fırat'a Türkiye'nin En İyi Yerel Kanalı Ödülü Verildi

İlkeli ve tarafsız yayınları, doğru ve hızlı haberleriyle Elazığ’dan dünyaya açılan Kanal Fırat televizyonu Elazığ’a önemli bir ödül daha kazandırdı.

Kanal Fırat Televizyonu, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği ve İletişim Fakültelerinin öğrencilerinin oylarıyla Türkiye’nin en iyi yerel kanalı seçildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKANLAR KATILDI

2017 Medya Oscarları Töreni Başkent Ankara’da gerçekleştirildi. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu ve Hayati Yazıcı. MHP Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları. Kanal Fırat Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

ŞEBNEM BURSALI: EN BÜYÜK MOTİVASYONUMUZ BU ÖDÜLLERDİR

2017 Medya Oscarları Töreninin açılış konuşmasını yapan Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı, “Gazetecilik bir meslek olmaktan ziyade bir yaşam biçimi ve aynı zamanda da tarihe tanıklık etmektir. Bazen tanıklık ederken tarihin gidişatını da etki edendir. Yaptığı haber, çektiği görüntü, yazdığı yazı ile yapar bu tanıklığı ve etkiyi. Yani zor ve meşakkatli bir iştir, meslektir gazetecilik. Ama en büyük motivasyonumuz bu ödüllerdir ve bu ödüller meslektaşlarımız tarafından takdir edilirse daha bir anlamlı oluyor. Bugün burada her biri kendi alanında yaptıkları haberler ve işlerle kendi alanında marka olan arkadaşlarımız ve sanatçılarımız da ödül alacak” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖDÜL TAKDİM EDECEĞİMİZ MEDYA MENSUPLARINI TEBRİK EDİYORUM

Daha sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Medya sektörünün önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yıl ödülleri taktim edeceğimiz medya mensuplarımızı tebrik ediyorum. 1979 yılından beri bu ödülleri veren derneğimizi sektörü kucaklayan istikrarlı çalışmalarından dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Radyo ve Televizyon Kuruluşlarımızda görev yapan tüm arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Özellikle bu sektörde ebediyete irtihal eden tüm arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Haberleşme insanlıkla birlikte ortaya çıkmış ve günümüze kadar kesintisiz şekilde farklı biçimlerle gelmiş bir ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DAHA DENGELİ BİR MEDYAMIZ OLDUĞUNA İNANIYORUM

Medyanın hızla geliştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Matbaa, radyo televizyon internet derken bugün geldiğimiz noktada medya araçlarının olmadığı bir hayatı neredeyse tahammül edemez bir hale geldik. AK Parti iktidarları döneminde kişisel gayretimizle ilhamını kendi tarihimizden medeniyetimizden alan bir mimari anlayışı geliştirmek için çok çalıştığımızın en yakın şahitleri de sizlersiniz. Medyada da böyle bir yaklaşımla eserlerin yer alması noktasında ciddi çaba gösterdik. Elbette yapılan güzel işler var ama hala o tüm dünyayı kuşatan kısırın dışına çıkamadığımızda bir gerçektir. Medyadan başlayıp günlük hayatımızın her alanına gelen bu sürecin siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal pek çok sebebi olduğunu biliyoruz.  Bizim 40 yıllık siyasi hayatımızdaki tecrübelerimizden çıkardığımız sonuç şudur; şayet ülke ve millet olarak güçlüysen kendi özgürlüğünüzü koruma şansına sahipsiniz. Böyle bir gücünüz yoksa ya kendinizi dünyadan tecrit edeceksiniz ki artık böyle örnekler pek kalmadı ya da küresel düzene tabi olacaksınız. Bugün artık eskisine göre hakikatlere daha saygılı, haberlerinde, yayınlarında daha dengeli bir medyamız olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PROF. DR. AÇIK’A ÖDÜLÜNÜ VERDİ

Konuşmaların ardından ödül takdimine geçildi. Gerçekleştirilen ödül töreninde Elazığ’ın televizyonu Kanal Fırat’a yılın en iyi yerel kanalı ödülü verildi. Ödülü almak için Kanal Fırat Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık sahneye davet edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Yasemin Açık’a ödülünü vererek tebrik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLK KEZ YEREL BİR KANALA ÖDÜL VERDİ

Gerçekleşen Medya Oscarları Ödül töreni Türkiye’de bir ilke de ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar ilk kez yerel bir televizyon kanalına ödül verdi. Yüzlerce yerel televizyonun arasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal Fırat’a ödül takdim etmesi ödül gecesini ayrıca taçlandırdı.

“GAKGOŞLARIN KANALI”

Kanal Fırat’a ödülü verilirken Elazığ’dan övgüyle bahsedildi. Çok sayıda ulusal televizyonunun canlı yayınladığı o anda; töreninin sunucusu “Elazığ’da doğdu Kanal Fırat ama etkisini tüm bölgede hissettirdi. 10. Yılını kutlayan Gakkoşların kanalı, Prof. Dr. Yasemin Açık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığında giderek güçlendi ve tüm bölgede yerel medyaya örnek oldu” dedi.

PROF. DR. AÇIK: BİZİM İÇİN ÇOK ÖVÜNÇ BİR DURUM

Ödül töreninde bir konuşma yapan Prof. Dr. Yasemin Açık, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Kanal Fırat’ı ‘Yılın En İyi Yerel Televizyonu’ seçmesi bizim için çok övünç bir durum. Türkiye’de pek çok sayıda yerel televizyon var. Bunlar içerisinden bizim bu ödüle layık görülmemiz, Kanal Fırat’ın seçilmesi nedeniyle Başkanımız Şebnem Bursalı hanımefendi nezdinde herkese teşekkür ediyorum. Kanal Fırat televizyonu kurulduğu günden beri ilkeli, doğru, tarafsız yayın politikası ile her zaman birlik beraberlik, ait olma duygusunu geliştirici bir yaklaşım içinde olmuştur. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edecektir” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. AÇIK: ÖNEMLİ OLAN ŞEHRİMİZE KATKI SAĞLAMAK

Kendilerine verilen destekten dolayı tüm Elazığlılara teşekkür eden Prof. Dr. Açık, “hem Elazığ’da hem de il dışında yaşayan hemşehrilerimiz televizyonumuza sahip çıktı. Bizleri canı gönülden destekledi. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Biz de her zaman şehrimiz için, bölgemiz için, ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Ben bu anlamda Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık beyefendiye sizlere, bütün kanal çalışanlarına teşekkür ediyorum. Uyduda yayın yapmak çok kolay bir şey değil ama yaptığınız her işte para kazanmak amacınız olmamalı. Önemli olan şehrimize, bölgemize, katkı sağlamak” dedi.

PROF. DR. AÇIK: ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almanın çok anlamlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yasemin Açık, “Cumhurbaşkanımızın elinden böyle bir ödül almak gerçekten çok anlamlı. Kanal Fırat açısından da bu ödülü almak çok anlamlı. Çünkü yerel televizyonlar içerisinde pek çok yerel televizyon var biliyorsunuz, bu ödülü almaya hak kazanan bir televizyon. Açıkçası bunun da haklı gururunu yaşıyoruz. Ben bütün çalışanlarıma teşekkür ediyorum iyi yayınlar yaptığı için. Yine Elazığlı hemşehrilerimize bölgedeki tüm illerde yaşayan izleyicilerime teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 14:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

TEBRİKLER YASEMİN HOCAM,TEBRİKLER KANAL FIRAT AİLESİ BAŞARILARINIZ DAİM OLSUN.SAYGILARIMLA

a. aksoy
a. aksoy - 6 yıl Önce

Tebrikler! Başarılarınızın devamını dilerim.

Belediye
Belediye - 6 yıl Önce

Hocam profesyonel bir belediye yönetimi için,lütfen Elazığ belediye başkan adayı olunuz

Tebrikler
Tebrikler - 6 yıl Önce

Gerçekten Elazığ sizinle gurur duyuyor. Allah yardımcınız olsun. Ekibinize de başarılar diliyorum. Yasemin Açık hocam siz Elazığ'a çok şey kattınız tebrikler...

Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Bu kanal Hükümletin yanlışını görür mü?

SIRADAKİ HABER

banner137