Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Yılbaşı Özel” Programında konteyner kentten canlı yayın gerçekleştirilmiş depremzedelerle röportaj yapılmıştı.

Gerçekleştirilen canlı yayında bazı depremzedeler biran önce evlerine kavuşmak istediklerini ifade etmiş bazı depremzedeler ise internet sıkıntısı yaşadıklarını ve konteyner kentteki öğrencilerin canlı derslere katılamadıklarını söylemişlerdi.

Konteyner kentte kalan öğrenciler de internet sorununun çözülmesini talep etmişti.

VALİ YIRIK, DEPREMZEDELERİN TALEPLERİNİ BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA İLETTİ

Gerçekleştirilen canlı yayının ardından Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bugün şehre gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yaşanan sorunları iletti.

“İNTERNET VE ALTYAPI EKSİKLİĞİNİ ARZ ETME FIRSATI BULDUM”

Vali Erkaya Yırık, Bakan Karaismailoğlu’na konteyner kentlerde internet alt yapısının problemli olduğunu belirterek sorunun çözüme kavuşması için destek istedi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından da açıklama yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Köprüsü açılışı için, ilimizi teşrif eden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’mız Sayın Adil Karaismailoğlu’na köy ve konteyner kent başta olmak üzere, internet ve altyapı eksikliğini arz etme fırsatı buldum” dedi.