Kanal Fırat Plaket Yağmuruna Tutuldu

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından program düzenlendi. Gerçekleştirilen gazeteciler günü etkinliğinde Kanal Fırat’a plaket üstüne plaket verildi.

Kanal Fırat Plaket Yağmuruna Tutuldu

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle program düzenlendi.

Sultan Sarayı’nda gerçekleştirilen programa; Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Feyzi Dönmez, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, AK Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Siyasi Parti İl Başkanları, Elazığ Belediye Başkan Adayları, kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, STK Temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

ERDEM: 30 YILLIK KÖKLÜ BİR GEÇMİŞİMİZ VAR

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, “Bu özel günde gazetecilik mesleğini ilkeleriyle kendilerine düstur edinmiş olan gazetecilerimiz devlet ve halk arasında köprü vazifesi kurmaktadır. Halkın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal bir görevi yerine getirmektedir. Özetle gazeteciliğin kolay tarafı yok. Gazetecilik heyecan ve hareket mesleğidir. Gazetecilik memurluk değildir. Bu meslekte gece gündüz mefhumları düşünülemez. Zaten gazetecilik böyle düşünenleri de bünyesinde barındırmaz. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Doğu ve Güneydoğu illerinde Erzurum ve Diyarbakır’la birlikte en köklü cemiyetlerden biridir. 30 yıllık köklü bir geçmişimiz var. ve 40’ı sarı basın kartı sahibi olmak üzere 100’e yakın üyemiz mevcut” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE BİRÇOK ÜLKEDE İZLENİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Sizlerin varlığı sizlerin gücü, sizlerin dik duruşu bizim gücümüz, bizlerin varlığı anlamına geliyor. Estonya’nın başkenti Dalin, bizim kardeş şehrimiz. Elazığ’ın kardeş şehri. Dalin’e gittiğimizde oradaki Türk Büyükelçisi bizi bir akşam yemeğine davet etti. İlk defam görüştüğüm, tanıştığım bir Büyükelçi. Merhaba ben Elazığ Belediye Başkanı deyince ‘ben sizi tanıyorum’ dedi. Nereden tanıyorsun dedim? ‘Bir gün kanallar arasında geziyordum, Elazığ’ın uydudan yayın yapan televizyonlarından birine denk geldim, bir söyleşiniz vardı, onu izledim onu izledim ondan sonra o kanalı ön sıralara aldım, artık Elazığ’ın sosyal hayatını, musikisini, folklorünü, Elazığ’ı izlemeye ve takip etmeye başladım. Dolayısıyla ben sizi tanıyorum’ dedi. Buradan şunu çıkartmak istiyorum; uydudan yayın yapan televizyonların yayınladığı her haber, yaptığı hem program sadece Elazığ’dan izlenmiyor. Sadece Türkiye’den izlenmiyor. Dünyanın birçok yerinde birçok ülkede izleniyor” şeklinde konuştu.

EROL: HAYATTA HER ŞEY GEÇİCİ

Ardından kürsüye CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol çıktı. Milletvekili Erol kürsüde konuşmasına başlarken duygusal anlar yaşadı. Milletvekili Erol, “Aslında bugün aranızda sizinle bu güzel günü kutlamak için önceden program yapmıştık. Ama kısa bir süre önce Annemin vefatından dolayı yine de sizlere bir merhaba demek için geldik. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hayatta her şey geçici. Mevkiler, makamlar, varlığınız, servetiniz, inanın ki bunların hiçbir değeri yok. Bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda aslında bu fani dünyada sahip olduğunuz her şeyin hiçbir şey olmadığını anlıyorsunuz. Onun içindir ki bir şeylere sahip olmak değil, giderken arkanızda iz bırakabilmek, giderken arkanızdan Allah razı olsun dileklerinde bulunarak iyi temennilerde bulunmak” dedi.

DÖNMEZ: EMEKLERİNİZDEN DOLAYI BEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, “Basın mensupları kamuoyumuzun en doğru, en eksiksiz bir şekilde bilgiye ulaşmasını sağlayan ve topluma aracılık eden önemli bir demokrasi unsurudur. Bu manada demokrasinin gerçekten geliştirilmesi için siz basın mensuplarının bizlere verdiği bilgiler büyük önem arz etmektedir. Çok zor şartlar altında karda, kışta, savaşta, barışta yeri geliyor polisle beraber çatışmada, bugün bile kendi gününüzde bile çalışıyorsunuz. Siz gazeteci arkadaşlarımıza bu manada emeklerinizden dolayı ben teşekkür ediyorum. Biz sizleri mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Çünkü bizim yaptığımız, belediyelerimizin yaptığı veya diğer gruplarımızın yaptığı bütün işleri bütün halkımız sizlerin sayesinde haberdar olup sizler sayesinde bunlardan bilgi sahibi oluyor” ifadelerine yer verdi.

KANAL FIRAT’A 18 PLAKET VERİLDİ

Ardından plaket törenine geçildi. Gerçekleştirilen gece de Kanal Fırat Televizyonu plaket yağmuruna tutuldu. Bu özel gecede Kanal Fırat Televizyonuna toplam 18 plaket verildi. Plaketleri Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz takdim etti.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 23:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137